НОВИНИ

Реал Мадрид подчини Ал Ахли и ще играе финал на Световното клубно първенство в Мароко

bnt avatar logo
от Калоян Николов
22:59, 08.02.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
реал мадрид подчини ахли играе финал световното клубно първенсто мароко
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Реал Мадрид се класира за финала на Световното клубно първенство по футбол, което се провежда в Мароко. Във втория полуфинал от надпреварата, европейският клубен шампион се наложи с 2:1 над египетския Ал Ахли.

„Белите“ откриха резултата на стадион „Принц Мулай Абделах“ в Рабат в 42-ата минута след груба грешка на бранител на Ал Ахли, който сбърка при върнатата към него топка. От това се възползва Винисиус, който излезе очи в очи със стража с Ел Шенави и с прехвърлящ удар откри резултата. Това бе попадение №50 за бразилеца с фланелката на Кралския клуб.

По-малко от минута след началото на втората част възпитаниците на Карло Анчелоти удвоиха преднината си. Лука Модрич изведе Родриго зад отбраната на гостите, нападателят на Реал стеля, вратарят Ел Шенави изби, топката попадна в краката на Федерико Валверде, който финтира двама противникови футболисти и с изстрел от близка дистаниця направи резултата 2:0 в полза на шампиона на Испания.

След малко повече от час игра египтяните намалиха пасива си от дузпа, отсъдена за нарушение на Камавинга срещу Ал Шахат в наказателното поле на Реал. Зад топката застана Маалул, който разпечата вратата на Андрий Лунин.

Пет минути преди края на редовното време Лука Модрич пропусна да се разпише от дузпа, а Родриго оформи крайният резултат 3:1 в последните секунди на мача.

Така Реал Мадрид ще се опита да спечели пета световна титла, като в събота от 21.00 часа българско време ще спори за трофея с клуба от Саудитска Арабия Ал-Хилал.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зеленски беше приет от президента Макрон в Париж
Зеленски беше приет от президента Макрон в Париж
Две деца загинаха след като автобус се вряза в ясла в Канада
Две деца загинаха след като автобус се вряза в ясла в Канада