НОВИНИ

Рекордът, който Манчестър Сити постави при загубата от Тотнъм

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:45, 16.08.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
рекордът манчестър сити постави загубата тотнъм
Слушай новината

Отборът на Манчестър Сити постави във вчерашния ден историческо постижение в мача си срещу Тотнъм, след като стартовия състав срещу "гражданите" бе на стойност 528.9 милиона паунда - най-високата в историята на Висшата лига.

Шампионите на Англия не веднъж са били критикувани заради политиката им да купуват играчи за баснословни суми, а изчисленията показват, че вчера групата им за двубоя срещу "шпорите" е оценявана на близо 900 милиона паунда.

Това отново породи въпроси за спазването на финансовия феърплей, на които наставникът на Сити Хосеп Гуардиола ядосано заяви:

"Ако някой не е съгласен с нашите разходи, може да отиде в съда. Всеки сезон минаваме проверката, която е за всички. Ако не спазваме правилата, докажете го."

Оставяйки настрана тези критики, не може да се отрече, че сумата от 528.9 милиона паунда за 11 футболисти определено звучи стряскаща.

Най-скъпият на терена за "гражданите" беше тяхното ново попълнение Джак Грийлиш, който пристигна на "Етихад" през това лято от Астън Вила за сумата от 117 милиона паунда.

Междувременно "най-евтин" в състава на Сити беше германският национал Илкай Гюндоган, който през 2016 година беше закупен от Борусия Дортмунд "само" за 20.4 милиона паунда.

Въпреки тези зашеметяващи цифри, "небесносините" загубиха визитата си на Тотнъм с 0:1 след гол на Хюн Мин Сон.

Това беше и третата поредна загуба за "гражданите" след пораженията във финалите на Шампионската лига в края на миналия сезон и Къмюнити шийлд преди седмица.

Историята показва, че това е случай без аналог в историята на Сити в ерата "Гуардиола", която започна през сезон 2016/17.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евакуират чуждестранни граждани от Афганистан, след като талибаните превзеха Кабул
Евакуират чуждестранни граждани от Афганистан, след като талибаните превзеха Кабул
Женският каракал от зоопарка в Бургас вече си има половинка
Женският каракал от зоопарка в Бургас вече си има половинка