НОВИНИ

Робърт Левандовски с няколко измумителни постижения

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:08, 24.08.2020
Чете се за: 01:07 мин.
Футбол
робърт левандовски няколко измумителни постижения

Полският нападател на Байерн Мюнхен изпрати най-силния сезон в кариерата си като кулминацията бе спечелването на требъла след снощния триумф в Шампионската Лига.

Левандовски приключва сезон 2019/20 с най-много голове във всички надпревари - общо 55. Преднината му пред вотрия в това класиране Чиро Имобиле е цели 16 попадения като италианецът приключи кампанията с 39 гола. Трети по този показател остана звездата на Ювентус Кристиано Роналдо с 37.

Левандовски е първият футболист, който печели требъл и става голмайстор на всички състезания, в които е участвал през сезона. Той реализира 34 попадения в Бундеслигата, 6 в турнира за Купата на Германия и 15 в Шампионската лига.

В турнира на богатите, полякът се разписа във всеки един двубой на своя тим, без финалния. Така той прекъсна серия от девет поредни мача в Шампионската Лига, в които неизменно бележеше в противниковата врата.

Въпреки това, 15 му гола не стигнаха, за да може той да подобри постижението на Кристиано Роналдо от сезон 2013/14. Тогава португалецът завърши с впечатляващите 17 гола, но и изигра повече мачове от Левандовски.

Накрая напълно заслужено Левандовски Байерн извоюваха требъл, втори в историята на "баварците". Любопитното е, че полякът има участие и при първото подобно постижение на отбора.

През сезон 2012/13 Байерн Мюнхен отново спечели всички надпревари, в които участваше като на финала в Шампионската Лига надигра Борусия Дортмунд, в чиито редици играеше по онова време Лева.

Година по-късно полякът пое към "Алианц Арена", където за вече шест сезона полякът има изиграни 190 мача и 162 попадения.

Невероятната кампания за Робърт очаквано го превърна в основен фаворит и за спечелването на "Златната топка" на Франс Футбол. Заради пандемията от COVID-19 обаче бе обявено, че наградата няма да бъде връчена през този сезон.

Много специалисти дори се пошегуваха, че Левандовски трябва да организира подписка с искане церемонията да се състои, за да бъде удостоен полякът с най-престижния индивидуален приз във футбола.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По пътя към Рилските езера - спазва ли се забраната за преминаване на джипове?
По пътя към Рилските езера - спазва ли се забраната за преминаване на джипове?
Образователни експерти: Важно е всички да се обединим, за да имаме една безопасна присъствена учебна година
Образователни експерти: Важно е всички да се обединим, за да имаме една безопасна присъствена учебна година