НОВИНИ

Роберт Левандовски грабна приза за "Най-добър играч на УЕФА"

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:53, 01.10.2020
Чете се за: 00:36 мин.
Футбол
роберт левандовски грабна приза добър играч уефа

Полякът очаквано триумфира, след като изигра фантастичен сезон с екипа на Байерн Мюнхен, в който завоюва требъл и отбеляза внушителните 55 попадения в 47 срещи.

Левандовски се справи с конкуренцията на съотборника си Мануел Нойер и Кевин Де Бройне от Манчестър Сити, за да грабне за първи път в кариерата си индивидуалния приз.

Нападателят се превърна и във втория играч на "баварците", който стига до отличието. Другият е Франк Рибери, който бе одостоен с наградата за сезон 2012/13, когато Байерн постигна първия си требъл.

Съвсем очаквано играчите на баварския тим обраха почти всички награди и по отделните постове като Мануел Нойер и Джошуа Кимих бяха отличени съответно за най-добър вратар и най-добър защитник за изминалия сезон.

Германската хегемония бе единствено нарушена от присъствието на Кевин Де Бройне. След много силния си минал сезон за Манчестър Сити, белгиецът заслужено получи наградата за най-добър полузащитник.

Наградите на всички футболисти бяха връчени по време на церемонията за теглене на жребия за груповата фаза на Шампионската Лига като единствено Де Бройне не присъства на място в Женева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спортът в зала - отново с публика. Отговорник по коронавирус ще следи за мерките
Спортът в зала - отново с публика. Отговорник по коронавирус ще следи за мерките
Бум на заразени с COVID-19 деца в Румъния
Бум на заразени с COVID-19 деца в Румъния