НОВИНИ

Роберто Манчини: Момчетата повярваха в това още преди три години

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:56, 07.07.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
роберто манчини момчетата повярваха три години
Слушай новината

Селекционерът на Италия Роберто Манчини очаквано бе развълнуван след драматичния успех на "Скуадра Адзура" срещу Испания в първия 1/2 финал на УЕФА Евро 2020.

Късно снощи на стадион "Уембли" в Лондон, италианците се наложиха с 4:2 след изпълнение на дузпи и така станаха първия финалист на тазгодишното Европейско първенство.

След двубоя Манчини поздрави всички свои играчи за успеха и призна, че отборът не се е представил, както обикновено, но това се дължи на добрата игра на Испания.

"Дузпите са жестоки. Испания са труден съперник. Те са страхотен отбор, който игра наистина добре. Ние не се представихме по начина, по който обикновено го правим. Ние обаче се борихме здраво. Създадоха ни доста проблеми с включването на Мората. След това обаче ние успяхме да се съвземем и не рискувахме много. От самото начало знаехме, че те са майстори на притежанието на топката. Затова и ни създадоха проблеми. Футболните отбори обаче не може само да атакуват, а трябва и да се защитават. И двата тима имаха положения."

56-годишният селекционер също така благодари на своите играчи за вярата в целия този проект, който започна преди три години, когато "Скуадрата" изненадващо не успя да се класира за Световното първенство в Русия.

"Поздравявам всички момчета, защото те повярваха във всичко това още преди три години. Все още нищо не е приключило. Трябва да съберем сили, или каквото е останало от тях и да се подготвим за финала"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата поиска постоянен арест за Кирил Киров, обвинен в изборна търговия
Прокуратурата поиска постоянен арест за Кирил Киров, обвинен в изборна търговия
Пускат още автобуси с багажници за велосипеди в София
Пускат още автобуси с багажници за велосипеди в София