НОВИНИ

Роджър Федерер: Надеждата ми е отново да стигна до мач на централния корт на Уимбълдън

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:41, 03.07.2022
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
роджър федерер надеждата отново стигна мач централния корт уимбълдън
Слушай новината

Осемкратният шампион на Уимбълдън Роджър Федерер се завърна на централния корт на "Ол Инглънд Клъб" по случай честванията на 100-годишнината от откриването на корта.

Швейцарецът се върна назад в годините и определи централния корт на Уимбълдън като мястото, на което е записал най-големите си победи, но и най-големите загуби.

"Имах късмета да играя много мачове на този корт, чувствам се странно да съм тук днес в различна роля, но е страхотно да съм тук с всички останали шампиони. Този ​​корт ми даде най-големите ми победи, най-големите ми загуби. Един от моите акценти, разбира се, беше през 2001-а,когато излязох тук с Пийт Сампрас в един от мачовете от четвъртия кръг. Но този мач промени след това много съдби. И ни накара да продължим. Този мач ме убеди, че трябва да продължа със спорта докато мога", сподели Маестрото.

Федерер, който за последно игра в официален мач именно на този корт преди година изрази надежда, че ще може поне още веднъж да стъпи на съоръжението като участник на Уимбълдън.

"Както казах, надеждата ми е да мога да се върна на корта отново и да стигна до мач на Централния корт на Уимбълдън. Разбира се, че ми липсва да бъда на корта. Обичам да играя, винаги съм го казвам. След излизането ми от играта миналата година знаех, че ме чакат трудни месеци. Мислех, че може би няма да се наложи да чакам толкова много време да се възстановя, но коляното ми беше в тежко състояние. Но съм щастлив, беше една добра година, макар и да бях извън тениса", коментира Роджър Федерер.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Моторист загина при катастрофа край Русе
Моторист загина при катастрофа край Русе
Германия обсъжда гаранции за сигурността на Украйна след войната, заяви канцлерът Шолц
Германия обсъжда гаранции за сигурността на Украйна след войната, заяви канцлерът Шолц