НОВИНИ

Росен Барчовски пред БНТ: Още утре трябва да играем за победа

росен барчовски бнт играем победа
bnt avatar logo
от БНТ
12:33, 18.07.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският национален отбор по баскетбол за мъже замина в добро настроение в група от 12 състезатели за Норвегия, където в сряда вечер "лъвовете" ще стартират участието си в третия етап от предварителните квалификации за Евробаскет 2025.

Двубоят срещу "викингите" е с начален час 20:00 българско време, а при отпътуването на тима днес селекционерът Росен Барчовски разкри, че тимът ни отива за победа.

"То е клише, но е факт: "Няма слаби отбори вече". А и ние не сме кой знае каква сила. Нямаме право на грешка. Още утре трябва да играем за победа, защото мачовете са само четири и този утре е много важен. Ако тръгнем добре, ще е голяма стъпка", коментира българският специалист.

Наставникът на "трикольорите" говори и затова как се отразява липсата в състава на голямата ни звезда Александър Везенков, която, по негови думи, дава шанс за изява на по-младите състезатели.

"Отразява се, разбира се. Вдига вярата, вдига самочувствието на всички. Сега обаче ще трябва да компенсират. Това е шанса за много играчи. Съставът е много подмладен. Това, на което сме заложили е енергията, желанието, битката и отборния дух. Не разполагаме с толкова опит и класа, но се надявам останалите неща да компенсират", заяви Барчовски.

Запитан дали баскетболните национали ще ни донесат повече поводи за радост или ядове, Росен Барчовски отговори с усмивка на лице: "Ще ви радваме, нямаме какво да правим".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Временният шеф на Сметната палата сезира прокуратурата за сградата на одитния орган
Временният шеф на Сметната палата сезира прокуратурата за сградата на одитния орган
Трима пострадаха след катастрофа между тир и кола в Русе
Трима пострадаха след катастрофа между тир и кола в Русе