НОВИНИ

Росица Денчева отпадна на четвъртфиналите в Траралгон

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:14, 16.01.2023
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
росица денчева отпадна четвъртфиналите траралгон
Слушай новината

Българката Росица Денчева отпадна на четвъртфиналите на турнира от най-високата категория за юноши и девойки на ITF в Траралгон, Австралия.

15-годишната Денчева отстъпи с 4:6, 0:6 на №7 в схемата Мира Андреева от Русия. Макар че двете тенисистки са връстнички, Андреева вече може да се похвали със сериозен опит при жените, като тя има спечелени четири титли от турнири на ITF и понастоящем се намира на 292-ро място в класацията на WTA.

Преди тази загуба пък Росица Денчева постигна три впечатляващи победи в основната схема, в които даде общо един на своите съпернички.

С отпадането на 15-годишната Денчева бе сложен и край на българското участие на надпреварата в Траралгон, която служеше като подготовка за първия за годината турнир от Големия шлем при юношите и девойките - AustralianOpen

Надпреварата в "Мелбърн Парк" започва на 21 януари, а в нея България ще бъде представена от общо петима тенисисти при юношите и девойките.

При юношите ще бъдем участие ще вземат шампионите от "Ориндж Боул" на двойки – Илиян Радулов и Адрияно Дженев. Илиян Радулов ще бъде поставен под №2, а Адриано Дженев също ще започне от основната схема. При девойките пък Йоана Константинова се класира за основната схема, а Росица Денчева и Елизара Янева ще стартират от квалификациите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разкриха две наркооранжерии, вкопани в пода на къщи в Кнежа
Разкриха две наркооранжерии, вкопани в пода на къщи в Кнежа
Жители на пловдивско село настояват скоростта на автомобилите да бъде ограничена
Жители на пловдивско село настояват скоростта на автомобилите да бъде ограничена