НОВИНИ

"Румбата, аз и Роналдо" - нов сериал по БНТ

bnt avatar logo
от БНТ
10:40, 01.05.2020
Чете се за: 00:58 мин.
Още

На 10 май БНТ започва излъчването на новия сериал "Румбата, аз и Роналдо". Историята е за няколко момчета от едно малко градче, които си мечтаят да направят футболен отбор и един ден да станат големи играчи.

Един от режисьорите на сериала Станислав Тодоров - Роги направи едно уточнение за зрителите БНТ: Заглавието може би леко подвежда. Футболната звезда Роналдо, който вкарва голове от всякакво положение, няма да участва в сериала. Кой е Роналдо предстои да разберем на 10 май.

Наши футболни звезди също няма да участват в сериала. Историята е детска, за различията между поколенията - децата и възрастните.

Александър Чобанов, сценарист: Трудно беше да намеря пътя към езика на деца. Има препратки към старите български филми като "Войната на таралежите", Васко да Гама от село Рупча", "Рицарят на бялата дама".

В „Румбата, Роналдо и аз“ зрителите на обществената телевизия ще открият, че зад всяка победа се крие детска мечта.

В малко българско градче две момчета – Румен (11 г.) и Боби (13 г.) се обединяват около любимата им игра – футбола. Те решават да направят отбор, с който да се запишат на междуградски турнир, но бързо разбират, че този план не е толкова лесен за осъществяване.

Въпреки различията си, Румен и Боби започват ежедневни тренировки на един от малкото свободни терени в града. Само след седмица обаче мечтата им е на път да бъде разбита – парцелът на игрището е обявен на търг от общината.

Ще се откажат ли малките приятели, лишени от място за подготовка, или ще успеят да преборят Голиат в лицето на общинските чиновници? Волята им да не се предават е по-силна от всичко, а сладостта от победата ще бъде само част от пътя им на истински победители в бъдещия живот.

Изпълнителен продуцент на филмовия проект „Румбата, Роналдо и аз“ е продуцентска компания „Дрийм тийм“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възобновяват работа общинските болници в София с отделения за COVID-19
Възобновяват работа общинските болници в София с отделения за COVID-19
Мъже, завърнали се от Англия, са новите два случая с COVID-19 в Русе
Мъже, завърнали се от Англия, са новите два случая с COVID-19 в Русе