НОВИНИ

С два гола на Роберт Левандовски Полша прекърши Фарьорските острови

два гола роберт левандовски полша прекърши фарьорските острови
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:43, 08.09.2023
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

След като се разписа в последните два мача за Барселона, Роберт Левандовски бе блестящ и за националния отбор на Полша. Левандовски донесе успеха с 2:0 над Фарьорските острови в европейските квалификации.

В група Е след нулево първо полувреме Левандовски откри резултата от дузпа в 73-ата минута. Тя беше отсъдена заради игра с ръка на Одмар Фаерьо, след това прегледана със системата за видеоповторения (ВАР) и потвърдена. 35-годишният таран вкара, а 10 минути по-късно удвои след чудесно подаване на Карол Свидерски.

Полша събра 6 точки и се нарежда на 3-о място, изоставайки на 2 от лидера Чехия и на 1 от 2-ия в подреждането Албания.

Именно Чехия изпусна да дръпне още в таблицата след 1:1 срещу бойкия тим на Албания. Чехите взеха преднина в 56-ата минута чрез Вацлав Черни, който се възползва от перфектен пас на капитана Томас Соучек. Попадението беше преглеждано дълго с помощта на ВАР, а минути по-рано съдията Антъни Тейлър отмени друго по същия начин за домакините. И след като изпуснаха доста ситуации, домакините бяха наказани 10 минути по-късно. Албания изравни при единствения си удар в очертанията на вратата. Недим Байрами вкара много красив гол, отнемайки топката пред дъгата на наказателното поле от Алекс Крал. След това направи две крачки в страни и с десния крак я изпрати под гредата, без шанс за вратаря Иржи Павленка да реагира.

В група Н фаворитите от Дания нямаха никакви проблеми със Сан Марино и ги сразиха с 4:0. Пиер-Емил Хьойберг откри резултата в 26-ата минута, а 120 секунди по-късно Йоаким Маеле удвои. Йонас Винд направи 3:0 в 40-ата, а в 90-ата Юсуф Поулсен фиксира крайния резултат.

Словения записа трета победа в групата и върви наравно с Дания с по 10 точки след успех с 4:2 над Северна Ирландия. Два гола вкара Андраж Шпорар, дал преднина за 1:0 в 3-ата минута и след това забил з 4:2 в 56-ата. Бенямин Шешко също беше точен за словенците, а капитанът на Северна Ирландия Джони Еванс първо си вкара автогол за 2:1 за домакините, а малко след началото на втората част порази и правилната врата.

снимки БТА

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Денков: 30 млн. лв. са необходими за възстановяване на Царево, средствата са налични
Денков: 30 млн. лв. са необходими за възстановяване на Царево, средствата са налични
Тръбата на плажа в Китен е дъждовен колектор, заяви кметът
Тръбата на плажа в Китен е дъждовен колектор, заяви кметът