НОВИНИ

Събират хранителни продукти, дрехи и завивки за семействата от Разлог, останали без дом след пожар

започна кампания набиране храна дрехи завивки семействата разлог останали без дом пожар
bnt avatar logo
от БНТ
13:05, 29.09.2020
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Общината в Разлог започва кампания за набиране на хранителни продукти, дрехи и завивки за 7-те семейства от града останали без дом след пожар.

Направена е организация, като в сградата на Общинската администрация, при дежурния могат да се предоставят хранителни продукти, по възможност пакетирани, консерви, както и запазени дрехи.

Предстои откриване на банкова сметка от Инициативен комитет, която ще бъде публикувана допълнително на интернет страницата на Община Разлог. Осъществен е и контакт с Българския червен кръст, от където също ще бъдат доставени храни и дрехи за семействата.

Разследват причините за пожара, отнел дома на над 20 души

Районната прокуратура в Разлог започна разследване във връзка с пожара.

„Към настоящия момент е известно, че около 4:15 ч. сутринта на 28 септември, на улица „Стара Планина“ в Разлог, е запалено чуждо имущество на значителна стойност. Огънят засегнал дървени навеси, сграда от метална конструкция, шперплат и вата, тип барака. В нея имало обособени шест жилищни помещения с покъщнина, обитавани от пет лица.

Освен това пожарът обхванал и 55 кв.м от покривна конструкция на къща на улица „Малина“ в града, както и покъщнина от стая на втория етаж на недвижимия имот“, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Извършен е оглед на местопроизшествието, разпитани са свидетели, изискани са записи от охранителни камери. Щетите от пожара са в процес на установяване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Код жълто за силен вятър в сряда
Код жълто за силен вятър в сряда
Първи сняг на Мальовица
Първи сняг на Мальовица