НОВИНИ

Съдът остави за постоянно в ареста четиримата задържани след гонка с полицията

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
17:50, 01.10.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
съдът остави постоянно ареста четиримата задържани гонка полицията
Слушай новината

Софийският районен съд остави в ареста четиримата задържани след опит за кражба, последван от гонка с полицията. От прокуратурата съобщиха, че мъжете са проникнали в офис през ограда, качили са се на балкон на втория етаж на сградата и повредили вратата му. Според обвинението са събрани множество доказателства.

"Фотографирани са фрагменти от стъпки, които впоследствие експертиза е установила, че тези фрагменти от стъпки съвпадат с обувки на двамата обвиняеми. Налице е изследване на един от инструментите, който е намерен в автомобила, който ползвали четиримата обвиняеми, като експертното изследване е установило, че този инструмент е оставил следите, с които е повредена балконската врата на сградата", каза прокурор Георги Иванов.

Той потвърди, че при гонката са били нанесени щети по автомобили на МВР, а действията на задържаните били опасни и застрашавали дори собственото си здраве. Установено е, че колата, която са ползвали, е крадена.

Прокурорът коментира, че четиримата били осъждани за престъпления против собствеността, против обществения ред и спокойствие, против транспорта. Единият от тях е осъждан за нанасяне на телесна повреда на полицейски служител.

Близки на задържаните пък твърдят, че те били подложени на тормоз и побой в ареста. Те обаче отказаха да застанат пред камерата на медиите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ректорът на СУ ще бъде подкрепен от ГЕРБ за кандидат-президент (ОБЗОР)
Ректорът на СУ ще бъде подкрепен от ГЕРБ за кандидат-президент (ОБЗОР)
Херо Мустафа посети Служба "Военно разузнаване"
Херо Мустафа посети Служба "Военно разузнаване"