НОВИНИ

Саша Илич: Играхме фантастично срещу Черно море, довлен съм от енергията на футболистите

ЦСКА Саша Илич
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:13, 25.07.2022
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич остана доволен от победата на своя тим над Черно море.

В последния двубой от третия кръг на Първа лига "червените" надвиха като домакини "моряците" след хубав гол на юношата на клуба Асен Дончев в 77-ата минута.

Илич заяви, че е доволен от енергията, която неговите футболисти са показали срещу състава на Илиан Илиев и определи като "фантастична" играта на отбора тази вечер.

"Доволен съм от енергията, която показаха всички футболисти и влагането им в мача. Ако искаме постигаме добри резултати, трябва да играем така енергично и за напред. Отново се получаваха ситуации, в които губехме елементарни топки и ще има отбори, които може да ползват това срещу нас. Прекалено много бързаме в играта и затова грешим. Още веднъж искам да поздравя играчите за енергията и фантастичната игра, която показаха", започна специалистът.

Според сърбина демонстрираната енергия на терена е знак, че отборът се развива. Той пожела още няколко попълнения да бъдат привлечени, за да се увеличи конкуренцията в състава.

"Търпението в играта ще го постигнем с много тренировки и работа. Надявам, че ще дойде и още някой футболист, който ще увеличи конкуренцията. Харесва ми, че показваме енергия, защото това показва, че напредваме", каза треньорът.

Илич коментира и привличането на атакуващия норвежки халф Джонатан Линдсет.

"Линдсет е много качествен футболист. силен играч. Много е хубаво, че има игрови опит и идва от първенство, в което вече се играе. Можем веднага да го използваме, защото няма нужда от време за подготовка“, заяви наставникът на ЦСКА.

Според Илич на "армейците" им е необходима повече концентрация в завършващата фаза на атаките.

"Както всички отбори, и ние тренираме статични положение по време на тренировките. Нужна ни е повече концентрация в завършващата фаза. Днес имахме достатъчно положения, но ни липсваше финалното докосване", откровен бе специалистът.

Той коментира назначението на Младен Кръстаич начело на националния ни отбор по футбол. Според Илич, Кръстаич ще донесе енергия, от която се нуждае представителният ни тим.

"Случи се така, че се събрахме няколко сръбски треньори. С Кръстаич сме играли дълги години заедно. Той ще донесе нужната енергия за националния отбор на България. Пожелавам му успех", завърши Саша Илич.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илиан Илиев: Не ни стигна манталитет, за да победим ЦСКА
Илиан Илиев: Не ни стигна манталитет, за да победим ЦСКА
17-годишно момиче от Разлог спаси ранен щъркел
17-годишно момиче от Разлог спаси ранен щъркел