НОВИНИ

Саша Илич: Очаквам по-добра реакция от моите футболисти, от показаното в Македония

ЦСКА Саша Илич
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:57, 27.07.2022
Чете се за: 03:27 мин.
Футбол
Слушай новината

Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич се надява играчите му да впечатлят с по-убедителна игра, спрямо показаното в първия двубой срещу Македония Гьоче Петров.

На пресконференцията преди реванша от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите наставникът заяви, че наличието на привърженици по трибуните може само да насърчи играчите към едно по-добро представяне.

"Трябва да имаме предвид, че в мачовете от европейските клубни турнири няма изявен фаворит. Играем срещу отбор с качества, играем на наш терен, пред нашите фенове. Надявам се, че ще постигнем желан резултат. Имаме нужда от по-голяма подкрепа от феновете. Тя помага на футболистите да играят по-добре. Трябва с играта, която показваме, да върнем феновете по трибуните. ЦСКА винаги зависи от феновете си", сподели той.

Сръбският специалист желае възпитаниците му да играят възможно най-опростено, за да изчистят техническите грешки.

"Очаквам по-добра реакция от моите футболисти, от показаното в Македония. Доволен съм от желанието и енергията на футболистите. Направихме страшно много прости технически грешки. Това ни кара да губим много енергия, за да си върнем топката. Основният ни проблем в мача с Черно море е много елементарно изгубени топки. Във футбола най-трудно се играе просто. Ако играеш просто, значи играеш добре. Ще продължавам да изисквам да играем максимално опростено. Техническите ни грешки ни пречат да играем добре", допълни той.

Мениджърът разкри, че вече е наясно с титулярния състав за предстоящия двубой.

Знам кой ще играе. На всеки три дни имаме мач. През последната седмица имахме трудни мачове и дълго пътуване. Трябва да използваме всички футболисти в отбора. Нямаме 11 или 12 футболисти, които да налагаме. Имаме футболисти с изразени сили и избираме на кого да разчитаме, спрямо опонента. Нямаме нови проблеми. Футболистите на Гьоче Петров са си починали, защото не са играли мач, но аз мисля само за нас. Ако утре играем така, както искам, това няма бъде от значение. Георги Йомов е готов, може да започне и като титуляр. Не мисля за вероятността, ЦСКА да не продължи. Не сме тренирали дузпи. Упражняваме играта, която искаме да покажем", допълни той.

Двубоят на стадион "Българска армия" е в четвъртък, 28 юли, от 20.00 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестите на пътните строители блокираха възлови места в страната (Снимки)
Протестите на пътните строители блокираха възлови места в страната (Снимки)
Йорданов: Предложихме на БСП два варианта за КЕВР и те отказаха. Оттук нататък парламент няма
Йорданов: Предложихме на БСП два варианта за КЕВР и те отказаха. Оттук нататък парламент няма