НОВИНИ

САЩ стартира защитата на трофея от United Cup с драматичен успех над Великобритания

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:43, 31.12.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
сащ стартира защитата трофея united cup драматичен успех великобритания
Слушай новината

Отборът на САЩ започна успешно защитата на трофея си на турнира United Cup, след като в сблъсък от група "С", игран в Пърт, надигра с 2-1 победи състава на Великобритания.

С успеха американците излязоха на първо място в подреждането и ако в утрешния ден запишат победа и над домакина Австралия ще си гарантират участие в четвъртфиналите на надпреварата.

Дуелът срещу британците обаче далеч не започна позитивно за състава на САЩ, тъй като в първата среща на сингъл световната №5 Джесика Пегула допусна обрат срещу 56-ата в света Кейти Боултър и отстъпи със 7:5, 4:6, 4:6 за 2 часа и 45 минути игра.

Във втория двубой за деня обаче Тейлър Фриц надигра Камерън Нори със 7:6(5), 6:4 и така изравни общия резултат в сблъсъка.

По този начин победителят трябваше да бъде определен в мач на смесени двойки, в който при успех Великобритания щеше да си подпечата първото място в тази група "С" и продължаването си напред към следващата фаза.

Капитанът Колин Бийчър заложи за срещата на Кейти Боултър и специалистът на двойки Нийл Скупски и въпреки че те взеха убедително първия сет, допуснаха пълен обрат от Джесика Пегула и Тейлър Фриц, като в крайна сметка американците се наложиха с 1:6, 7:6(4), 10-7 и по този начин осигуриха на САЩ крайната победа в този дуел.

По същото време в Сидни отборът на Канада също дебютира с победа на United Cup 2024, надигравайки с 2-1 успеха състава на Чили.

Лейла Фернандес осигури отличен старт на "кленовите листа", сразявайки в мача на сингъл при дамите Даниела Сегел с 6:2, 6:3, но в двубоя при мъжете Николас Джари се справи със Стивън Диез със 7:5, 6:4, за да изравни резултата.

В решителния мач на двойки обаче радостта бе за канадците, които стигнаха до крайната победа благодарение на Фернандес и Диез, които надвиха Сегел и Томас Бариос Вера със 7:5, 4:6, 10-8.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар в автоморга пламна в Ямбол
Пожар в автоморга пламна в Ямбол
Адриан Андреев открива 2024-а година с дуел срещу поляк
Адриан Андреев открива 2024-а година с дуел срещу поляк