НОВИНИ

Състезанието писта "София" се завръща отново на пътен възел "Бояна"

bnt avatar logo
от БНТ
13:46, 21.09.2022
7982
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Писта
Снимка: БФ по автомобилни спортове
Слушай новината

Възстановяването на пистовото състезание „София" на пътния възел под Бояна е нещо, за което БФАС се бори от много време насам и което най-после стана факт. Това заяви председателят на БФАС Румен Дунев на пресконференцията преди първия кръг от пистовия шампионат за новия сезон.

Писта "София" 2022 ще се състои в събота, 24 септември. Състезанието ще се проведе на своето класическо място – пътен възел „Бояна“ в столицата. Организаторите от Българската федерация по автомобилизъм увериха, че са се погрижили надпреварата да премине на най-високо ниво.

Последното издание на състезанието на пътния възел край Бояна беше през 2009-а. Срокът за подаване на заявки за участие е до 21 септември.

В събота тренировките ще се проведат от 9.00 до 13.00 часа, от 14.00 часа е официалното откриване, а след 15.00 часа предстои и същинската надпревара.

„Повече от 13 години минаха от последното състезание на това място и за нас беше голямо предизвикателство да върнем автомобилния спорт в неговия храм – трасето край Бояна. Имахме доста перипетии, но писта „София“ 2022 е факт. Мотото на състезанието е „Пътят не е писта, бъди отговорен. Нашата роля като федерация е да приобщаваме всички млади хора с бензин и адреналин в кръвта, да ги вкараме в рамки и да осъзнаят, че първо автомобилите трябва да са технически подготвени, а пътят – обезопасен. Очакваме много млади хора на състезанието и се надяваме посланието ни да стигне до тях“, коментира президентът на Българската федерация по автомобилни спортове Румен Дунев.

Той изрази задоволство, че най-добрите пилоти ще имат възможност да се състезават в едно от най-емблематичните автомобилни състезания.

Всички автомобили, които ще участват, ще преминат технически прегледи и ще бъдат допуснати само такива, които отговарят на шумовите норми. Предвидено е и почистване на трасето.

По време на надпреварата ще има състезание между три големи спортни звезди – Кубрат Пулев, Петър Стойчев и Йордан Йовчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Топлофикация София" да представи график за погасяване на задълженията си към "Булгаргаз", поиска КЕВР
"Топлофикация София" да представи график за погасяване на задълженията си към "Булгаргаз", поиска КЕВР
След концерта си в София: Кралицата на фадото Мариза пред БНТ
След концерта си в София: Кралицата на фадото Мариза пред БНТ