НОВИНИ

Седем министри ще участват в парламентарния контрол

Заседание на Народното събрание
bnt avatar logo
от БНТ
08:58, 16.02.2024
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Седем министри ще участват днес в парламентарния контрол от 11.00 часа. Това са министрите Румен Радев, Димитър Илиев, Калин Стоянов, Андрей Цеков, Атанас Славов, Юлиян Попов и Кирил Вътев.

Поради ангажименти в заседанието за парламентарен контрол няма да участват премиерът Николай Денков, вицепремиерът Мария Габриел, министрите Асен Василев, Кръстю Кръстев, Милена Стойчева, Тодор Тагарев.

Редовното заседание на парламента започна в 9.00 часа. Народното събрание ще разгледа ратификации на международни документи и ще гласува на първо четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за ограничаване измененията на климата. Точките бяха включени в дневния ред по предложение на председателя на парламента Росен Желязков (ГЕРБ-СДС).

Като първа точка от програмата за днес се предвижда депутатите да обсъдят законопроект за ратифициране на Споразумението за участие на България в програмата на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие за Украйна с доброволен финансов принос в размер на 60 хиляди евро.

Втора точка предвижда да бъде обсъден законопроект за ратифициране на Споразумението на участващите сътрудници към Фонда на НАТО за иновации и първо гласуване на промените в Закона за ограничаване измененията на климата.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Юлиян Попов: Към средата на 2030 година ще се появят вятърните генератори по Черноморието
Юлиян Попов: Към средата на 2030 година ще се появят вятърните генератори по Черноморието
Габриела Георгиева ще плува на полуфинал в Доха
Габриела Георгиева ще плува на полуфинал в Доха