НОВИНИ

Сектор "Г" за мелето на мача с Базел: Жени и деца не са докосвани по никакъв начин

сектор мелето мача базел жени деца докосвани никакъв начин
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:12, 19.08.2022
Чете се за: 05:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Фен клуб „Сектор „Г“, представящ всички организирани привърженици на ЦСКА, излезе с официална позиция по повод боят, който се разрази вчера на трибуните на Националния стадион „Васил Левски“.

По време на полувремето на мача с Базел от Лигата на конференциите, фенове на „червените“ от Сектор „В“ на съоръжението нахлува в сектор за ултраси на ЦСКА – Сектор „Г“, което предизвика скандал между привържениците и доведе до физическа саморазправа.

По-рано през деня ръководството на клуба разкритикува остро поведението на част от привържениците на отбора, заявявайки, че не искат да виждат разплакани деца по трибуните.

От фен клуб „Сектор „Г““, заявиха, че в побоя на „Васил Левски“ жени и деца не са били докосвани по никакъв начин.

Най-отдадените привърженици на ЦСКА „благодариха“ на ръководството на клуба за отношението им към Сектор „Г“.

Позицията на Сектор „Г“, публикувана в социалните мрежи:

"Казват, че мълчанието било знак на съгласие, така че нека следващите редове бъдат нашето несъгласие с тоновете по*ия, изливащи се от снощи насам.
От началото на бойкота ни до изминалия мач с Базел в нито един момент и по никакъв начин никой не е бил заплашаван, обиждан или гонен отнякъде. За сметка на това по наш адрес на ежедневен базис се лееха тонове фекалии от знайни и незнайни онлайн капацитети - били сме платени, били сме подлоги на ефбет, били сме предатели и т.н. По-селските и нецензурни обиди ще спестим, тъй като е под нивото ни. Тези, които ни пращат в Бистрица така и не разбраха, че ако имаше и частица истина в написаните от тях пасквили, ние вече щяхме да сме там. Без много обяснения и шум. Но за тези неща се изисква нещо повече от обикновена злоба и жлъч.

А какво всъщност се случи снощи? Явно новоизлюпените демагози са забравили, че монетата винаги има две страни. В края на първото полувреме, провокирана и подтиквана от няколко добре познати ни малки групички тълпа, започна да се прехвърля масирано от "В" към "Г". На полувремето наши представители отидоха от Армията в Северната трибуна и помолиха хората да се разпръснат и да се насочат към краищата на сектора или да се върнат във "В" в знак на солидарност с нашата позиция и бойкот.

Това, което последва като отговор, не беше разговор или градивен спор, а отново добре познатите грозни епитети и обиди, които изредихме по-горе. Останалото е история. Всяко нещо има своя лимит и граница, която не трябва да бъде прекрачвана.
За протокола - жени и деца не са докосвани по никакъв начин. Молим фейсбук лидерите и доказани вече капацитети да предоставят снимкови или видео доказателства, за да докажат меко казано смешните си твърдения.

Не на последно място бихме искали да благодарим и на ръководството на клуба, което откакто е обявен бойкота ни не направи абсолютно нищо да инициира дори елементарна дискусия кое, защо и как, а вместо това техни представители обикаляха села и паланки скришом, опитвайки се да печелят подкрепа и да обясняват колко не сме прави зад гърба ни. Благодарим и за днешната им изява, която допълнително наля вода в мелницата на лъжливата демагогия. Далновидност за пример.

За финал призоваваме всички да се чувстват поканени в "Сектор Г" на абсолютно всеки един мач оттук нататък . Пейте, скачайте, организирайте тифо и покажете истинската си любов. Гарантираме, че никога и никой няма да ви доближи. В крайна сметка нали това е изводът от всичко - може и без нас.

С уважение към всички истински армейци,

От Сектор Г".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Столични полицаи задържаха фармацевт, разпространявал порнография с деца
Столични полицаи задържаха фармацевт, разпространявал порнография с деца
Ани Вангелова отпадна на 1/4-финалите на тенис турнир в Кайро
Ани Вангелова отпадна на 1/4-финалите на тенис турнир в Кайро