НОВИНИ

Селекционерът на Черна гора: Доволен съм, защото от мач на мач играем все по-добре

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:26, 07.09.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
селекционерът черна гора доволен съм мач мач играем все добре
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Селекционерът на Черна гора Миодраг Радулович говори за предстоящите два двубоя на тима от квалификациите за Евро 2024 срещу Литва (7 септември) и България (10 септември).

Радулович изрази мнение, че с всеки следващ мач черногорците показват по-добра игра и допълни, че се надява, че отборът му е подготвен за мача в Каунас тази вечер.

"Постигнахме един гол срещу България като гости и спечелихме мача. Надявам се, че по отношение на този сегмент ще бъдем на ниво и в следващите мачове – с Литва и с България. Но съм доволен, защото от мач на мач играем все по-добре. Надявам се, че за краткото време до днес сме успели да подготвим нашия отбор за силните страни на Литва", коментира Миодраг Радулович.

"Литовските футболисти са труден съперник, защото са играли с човек по-малко срещу България за дълъг период от време и въпреки това не са загубили. След това са направили отличен контролен мач и срещу Гърция. Още от месец август анализираме и Литва, и България. Литовците играят в среден блок, чакат преходи и могат да бъдат опасни. Трябва да намерим начин да ги притиснем. Готови сме за всякакви варианти", смята един от неговите помощници Сърджан Кляевич.

Един от футболистите на Черна гора Марко Бакич пък бе категоричен, че тимът задължително трябва да се възползва от своите шансове срещу Литва тази вечер.

"Селекционерът изтъкна, че реализацията трябва да е по-добра, че процентът на реализация трябва да е по-висок. Надявам се, че ще имаме шансове срещу Литва и е задължително да се възползваме от тях. Имаме късмет, че нападателите ни са в добра форма", сподели полузащитникът на гръцкия ОФИ Крит.

Преди мачовете тази Черна гора заема третото място в подреждането на квалификационна група "G" с актив от 4 точки. Лидери са отборите на Сърбия и Унгария с по 7 пункта, а на последните две места са България и Литва съответно с по 2 и 1 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хеликоптери се включиха в спасителните акции след наводненията в Гърция
Хеликоптери се включиха в спасителните акции след наводненията в Гърция
Над 50 земетресения със сила над 2 по Рихтер са регистрирани в района на Симитли през последните 4 дни
Над 50 земетресения със сила над 2 по Рихтер са регистрирани в района на Симитли през последните 4 дни