НОВИНИ

Серхио Рамос напуска Реал Мадрид след 16 сезона

Серхио Рамос
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
00:26, 17.06.2021
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Серхио Рамос няма да играе за Реал Мадрид през следващия сезон. Kапитанът на тима ще напусне с прощален акт с президента Флорентино Перес, съобщава RTVE, цитирайки изявление на клуба.

Играчът, чиито договор приключва на 30 юни, пристига в Реал Мадрид през 2005 г., изигра 671 мача и вкара 101 гола и след месеци преговори не е постигнал споразумение с клуба за подновяването му. На 35 години Серхио Рамос ще започне нов етап в друг клуб, който все още е неизвестен.

Клубът чрез изявление обяви, че на 17 юни "ще се проведе институционален акт на почит и сбогуване" с Рамос, който след това ще даде пресконференция.

Серхио Рамос има 16 сезона с Реал Мадрид и си тръгва с богата колекция от титли. Само Пако Генто е спечелил повече титли от Рамос с фланелката на Реал Мадрид, общо 22 - 4 Шампионска лига, 4 клубни световни купи, 5 шампионски титли на Испания, 4 испански супер купи, 3 европейски супер купи и 2 купи на краля.

В годините си на играч на Мадрид, той беше номиниран за Златната топка на шест пъти, беше избран за един от десетте най-добри централни защитници в историята на футбола и беше включен в идеалните единадесет от последното десетилетие, което започна с успехите, постигнати с испанския отбор, с който той е двукратен европейски шампион и световен шампион.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасност от градушки и днес
Опасност от градушки и днес
Белгия и Дания ще прекъснат мача в чест на Ериксен
Белгия и Дания ще прекъснат мача в чест на Ериксен