НОВИНИ

Серина Уилямс и София Кенин с победи на US Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:47, 02.09.2020
Чете се за: 00:54 мин.
Тенис
серина уилямс софия кенин победи open

Две от надеждите на американците за домашен триумф започнаха победоносно пътя си към трофея в Ню Йорк.

23-кратната носителка на титли от ГОлемия Шлем Серина Уилямс се справи със сънародничката си Кристи Ан със 7:5, 6:3, но отново показа неубедителна игра.

Мачът изненадващо започна с пробив за по-младата Ан, която през миналата година достигна до 1/8 финалите на "Флъшинг Медоус".

С времето Серина подобри нивото си и успя да върне пробива за 2:2. Последва серия от седем гейма без пробиви, за да се стигне до фаталния за Ан, 12-ти гейм.

В него младата американка не издържа на напрежението и допусна пробив, който и коства първия сет.

Въпреки това, Серина отново започна негативно втората част и след нова порция неточности, загуби първото си подаване.

И този път по-малката от сестрите Уилямс стигна до изравняване при 2:2, а след това реализира нов пробив, за да се откъсне решително с 5:2.

Ан върна един гейм, но за повече нямаше сили и след 7:5, 6:3 Серина продължава напред, където я очаква Маргарита Гаспарян.

Със сигурност обаче с тази игра американката не може да очаква нищо добро в турнира, особено ако не подобри ефективността си на втори сервис, след който спечели едва 35% от точките днес.

Въпреки неубедиотелната си игра, за Серина това бе рекордна 102-ра победа в основната схема на Откритото Първенство на САЩ.

Шампионката от Australian Open, София Кенин също започна с победа участието си на US Open. 21-годишната американка доминираше изцяло срещу Янина Викмайер и спечели с 6:2, 6:2.

В следващия кръг я очаква двубой с младата Лейла Фернандес. 17-годишната канадка победи бившата финалистка от Уимбълдън, Вера Звонарьова с 6:4, 7:5 за първата си победа в турнирите от Големия Шлем.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожарът над Карлово е овладян
Пожарът над Карлово е овладян
Григор Димитров: Доволен съм, че мога отново да играя
Григор Димитров: Доволен съм, че мога отново да играя