НОВИНИ

Севиля отново показа защо е "Краля на Лига Европа" и обърна Ювентус след продължения за място на финала

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:37, 19.05.2023
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
севиля отново показа краля лига европа обърна ювентус продължения финала
Слушай новината

Отборът на Севиля се класира за своя общо седми финал във втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа, побеждавайки с 2:1 в реванша състава на Ювентус и така с общо резултат 3:2 сложи край на амбициите на "бианконерите" за първи триумф в Европа през този век.

На "Рамон Санчес Писхуан" интересните мигове започнаха в средата на втората част, когато Душан Влахович даде аванс на гостите от Торино в 65-ата минута буквално с първото си докосване, след като се бе появил от пейката.

Само шест минути по-късно обаче феновете по трибуните бяха хвърлени в екстаз от Сусо, който изравни резултата след страхотно изпълнение от дистанция, което остави вратаря Войчех Шчесни без шансове за реакция.

До края на редовното време именно полският страж бе героят за Юве, тъй като се отчете с две важни намеси, за да изпрати срещата в продължения.

Севиля обаче продължи да натиска и в 95-ата минута Ерик Ламела засече с глава центриране на Брайън Хил, вкарвайки победния гол за своя тим.

В последните минути Ювентус все пак получи надежда, че може да стигне до дузпи, след като Маркос Акуня беше изгонен с втори жълт картон за бавене на играта, но дори това не помогна на гостите, които ще останат без европейски триумф от 1996-а година насам.

За Севиля пък този много труден сезон ще приключи с финал в турнира Лига Европа срещу Рома и на 31 май в Будапеща.

"Андалусийци" ще влязат в този двубой с огромно самочувствие не само заради подобрената си игра при Хосе Луис Мендилибар, а и заради факта, че отборът е спечелил всичките си шест участия в спора за трофея в Лига Европа и не случайно са най-титулувания отбор в турнира.

Не бива да забравяме все пак обаче, че от другата страна ще стои Жозе Моуриньо, който пък в своята кариера няма загубен финал в Европа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Уникална драма в Базел прати Фиорентина на финал в Лигата на конференциите
Уникална драма в Базел прати Фиорентина на финал в Лигата на конференциите
Рома удържа Байер Леверкузен и ще спори за трофея в Лига Европа
Рома удържа Байер Леверкузен и ще спори за трофея в Лига Европа