НОВИНИ

Шампионката на "Ролан Гарос" загуби от тийнейджърка още в първия кръг на турнира

шампионката ролан гарос загуби тийнейджърка първия кръг турнира
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
17:30, 23.05.2022
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Шампионката от миналогодишното издание на Откритото първенство на Франция по тенис - Барбора Крейчикова, отпадна още след първия си мач на "Ролан Гарос".

Чехкинята допусна обрат срещу тийнейджърката Диан Пари с 6-1, 2-6, 3-6. 19-годишната французойка, която е бивша №1 при девойките, изглеждаше обречена в началото на втория сет. Тя изоставаше с 0:2 гейма, след като вече бе загубила и първия сет, но Пари влезе в серия от шест поредни гейма, за да изравни резултата.

Крейчикова, която през 2021 година взе титлите и на сингъл, и на двойки на "Ролан Гарос", започна по-добре третия сет, в който отново поведе с 2-0 гейма. Пари, №97 в ранглистата на УТА, обаче отказа да се предаде и бързо изравни за 2-2.

Ключовият момент в срещата дойде при 4-3 и 40:30 в полза на Пари. Тогава на свой сервис Крейчикова стигна до топка от воле при мрежата, но я изпрати много далеч в аут и Пари поведе с 5-3.

Последният шанс пред чехкинята, която е втора в ранглистата, се откри в деветия гейм, в който тя поведе с 30:0, но четири поредни точки донесоха първата победа на Пари над тенисистка от топ 10 в нейната кариера.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БФС определи кога ще се изиграят баражите за Европа и за Първа лига
БФС определи кога ще се изиграят баражите за Европа и за Първа лига
Позицията на ЕС за разплащането в рубли с "Газпром" не се е променила
Позицията на ЕС за разплащането в рубли с "Газпром" не се е променила