НОВИНИ

Ще има ли нов лидер в световната ранглиста след Уимбълдън?

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:16, 28.06.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
нов лидер световната ранглиста уимбълдън
Слушай новината

1 февруари 2004 година - за последно на тази дата лидер в подреждането на ATP не беше някой измежду Новак Джокович, Роджър Федерер, Рафаел Надал или Анди Мъри.

Тогава световен №1 е Анди Родик, но триуимфа на Федерер на Australian Open позволява на Маестрото да измести американеца от трона.

От тогава до ден днешен винаги представител на Голямата четворка е оглавявал ранглистата, но това може да бъде променено още на Уимбълдън.

Шансовете да го стори има Даниил Медведев, който понастоящем заема 2-то място в класацията зад Новак Джокович.

25-годишният московчанин ще стане новият водач в подреждането, ако след две седмици вдигне трофея от най-стария тенис турнир, без значение какво ще направи Джокера на кортовете на All England Club.

Само до преди два дни руснакът нямаше спечелена титла на трева, но това бе променено, след като той триумфира на АТР 250 в Майорка.

В Лондон обаче първата му задача ще бъде доста трудна, тъй като Медведев ще има за съперник Ян-Ленард Щруф. Германецът наскоро победи световния №2 именно на тревна настилка - в Хале.

Сметките показват, че Даниил може да стане №1 дори и да не спечели Уимбълдън, но за целта ще трябва да разчита на отпадане на Джокович в по-ранен етап на свещената трева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът награди детския радиохор на БНР (Снимки)
Президентът награди детския радиохор на БНР (Снимки)
Тристранният съвет обсъжда продължаването на мярката 60 /40
Тристранният съвет обсъжда продължаването на мярката 60 /40