НОВИНИ

Швьонтек даде един гейм на румънка в третия кръг на Уимбълдън

швьонтек даде един гейм румънка третия кръг уимбълдън
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:57, 02.07.2021
Чете се за: 01:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Полякинята Ига Швьонтек продължи с отличното си представяне на тенис турнира Уимбълдън, след като разби Ирина Камелия Бегу от Румъния с 6-1, 6-0 в мач от третия кръг на надпреварата.

20-годишната Швьонтек нямаше нито една победа в "Ол Ингланд клъб" преди началото на тази седмица, но днес записа трети пореден чист успех, за да се класира за осминафиналите.

Шампионката от Ролан Гарос 2020 бе солидна от самото начало на двубоя и се възползва от много грешки на съперничката си (25), за да запише победа за по-малко от час игра. Швьонтек реализира пет пробива от девет възможност и завърши с 11 печеливши удара срещу едва 6 непредизвикани грешки. По този начин полякинята си осигури участие във втората седмица на турнира, а за място на четвъртфиналите ще спори с испанката Гарбине Мугуруса или Онс Жабур от Тунис.

Напред продължава и чехкинята Каролина Плишкова, която победи сънародничката си Тереза Мартинцова с 6-3, 6-3. В следващия си мач Плишкова ще срещне американката Слоун Стивънс или участващата с уайлд кард рускиня Людмила Самсонова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ББР ще получи от европейския бюджет нови 1,7 млрд. лв.
ББР ще получи от европейския бюджет нови 1,7 млрд. лв.
Бум на COVID в Санкт Петербург часове преди мач от Евро 2020
Бум на COVID в Санкт Петербург часове преди мач от Евро 2020