НОВИНИ

Швьонтек продължава наказателната си акция в Париж, Халеп отпадна от "Ролан Гарос"

швьонтек продължава наказателната акция париж халеп отпадна ролан гарос
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
19:47, 26.05.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Световната №1 в тениса Ига Швьонтек продължава наказателната си акция. Полякинята записа 30-а поредна победа от началото на тази година. Тя разби американката Алисън Риск с 6-0, 6-2 в мач от втория кръг на "Ролан Гарос". Днес на Швьонтек ѝ бяха нужни час и две минути за успеха.

Американката трябваше да почака до 10-ия гейм в мача, за да смени нулата срещу името на таблото. Успехът й дойде след три спасени брейкбола. Тя отрази и мачбол, за да стигне до втори гейм в своя полза, но с това се изчерпаха позитивните моменти за нея в мача.

Швьонтек завърши с 23 уинъра и 15 непредизвикани грешки в рамките на 61 минути, в които загуби едва 10 точки на сервис.

В следващия кръг водачката в световната ранглиста ще играе с черногорката Данка Ковинич, която е №95 в световната ранглиста.

Шампионката през 2018 година Симона Халеп пък отпадна, след като загуби от 19-годишната китайка Цинвън Чжън с 6-2, 2-6, 1-6 след почти два часа игра.

Бившата водачка в световната ранглиста стартира уверено и взе първия сет след пробив на старта на мача и втори в седмия гейм. Румънката дръпна с брейк за 2-1 и във втората част, но постепенно отпадна и азиатската тийнейджърка, която дебютира на "Ролан Гарос" при жените, взе осем поредни гейма по пътя си към обрата. Халеп поиска медицински таймаут при 0-3 в третия сет, но след това успя да вземе още само гейм и напусна толкова рано Париж за първи път от 2015 година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радев и Дуда обсъдиха войната в Украйна и разширяването на НАТО
Радев и Дуда обсъдиха войната в Украйна и разширяването на НАТО
Поражения за Джуров и Панталеев на Европейското по бокс за мъже в Ереван
Поражения за Джуров и Панталеев на Европейското по бокс за мъже в Ереван