НОВИНИ

Синер: Разбрах колко важна е психологическата част в тениса

Водачът в световната ранглиста по тенис Яник Синер заяви, че "психологическата част" от играта му е била особено важна по пътя му към титлата на US Open.

Яник Синер
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
09:40, 09.09.2024
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Водачът в световната ранглиста по тенис Яник Синер заяви, че "психологическата част" от играта му е била особено важна по пътя му към титлата на US Open.

Новините за два неуспешни допинг теста се появиха само няколко дни преди последния турнир от Големия шлем за годината и въпреки че Синер беше оправдан за неправомерни действия от независим трибунал, сагата заплашваше да опетни един мечтан сезон за него сезон, в който италианецът спечели пет титли, включително първия си голям трофея - този на Откритото първенство на Австралия.

"Разбрах, особено в този турнир, колко важна е психологическата част в този спорт", каза Яник Синер в интервюто си на корта след победата с 6:3, 6:4, 7:5 над 12-ия поставен Тейлър Фриц в неделя вечер.

23-годишният тенисист стана първият италианец, спечелил титла на сингъл на Откритото първенство на САЩ, и най-младият състезател при мъжете, който е печелил и двете титли от Големия шлем на твърди кортове в един сезон - в Мелбърн и Ню Йорк.

Несигурен в реакцията на публиката на "Флашинг Медоус", след като някои медии и настоящи и бивши тенисисти намекнаха, че е получил благоприятно отношение, Синер заяви, че е разчитал на семейството и тренировъчния си екип да помогнат за запазване на концентрацията му.

"Като цяло реакцията на играчите беше доста положителна, дори когато нещата излязоха наяве. След това, разбира се, имаше някои различни гласове", коментира Яник Синер.

Публикациите в социалните мрежи на бившия тенисист от топ 10 Денис Шаповалов и австралиеца Ник Кирьос бяха особено твърди, докато 19-месечната санкция за употреба на допинг, а впоследствие освобождаването от отговорност на бившата британска номер 1 на двойки Тара Мур допълнително подхраниха дебата за двойния стандарт.

"С моето семейство и екип и всички, които ме подкрепят ежедневно - винаги се опитвам да бъда заедно с тях, особено в тежките моменти", каза още Синер и добави:

"Беше и все още малко стои в съзнанието ми. Не, че е изчезнало, но когато съм на корта, се опитвам да се съсредоточа върху играта и да се справя със ситуацията по най-добрия възможен начин."

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разследват 31-годишен мъж за убийството на жена в Шумен
Разследват 31-годишен мъж за убийството на жена в Шумен
За пари: Мъж преби 62-годишна жена в Синеморец
За пари: Мъж преби 62-годишна жена в Синеморец