НОВИНИ

Слънчево и още по-топло време днес

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:44, 20.10.2021
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се очакванията за студено утро днес. Най-ниски бяха температурите в Кюстендил и Драгоман - 0°, във Видин и Кнежа - 1°, в София - 2°. Най-топло бе по Черноморието - между 8° и 10°.

Слънчево ще бъде времето в следобедните часове. Максималните температури ще бъдат между 16° и 21°, в София - около 16°. В източните райони ще се появи слаб южен вятър.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно. Сутринта в западната част на Дунавската равнина и на Горно-тракийската низина ще има условия за мъгла или ниска облачност. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, а дневните ще се повишат още, в сравнение с днес, и ще са между 17° и 22°. Ще бъде предимно слънчево, до обяд на места в низините все още видимостта ще е намалена, но бързо ще се подобри. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад.

Слънчево ще е и по Черноморието. Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 17° и 20°, а вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

Чудесно време за разходка и туризъм в планините, където също ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на Алеко ще е около 10 градуса, а в Боровец, Пампорово и Банско – около 17-18 градуса.

Над по-голямата част от Европа ще бъде облачно, ветровито, на много места с валежи, по-значителни в Холандия, Франция, Латвия и Естония, а на Скандинавския полуостров и в Европейска Русия ще вали и дъжд, и сняг.

На Балканите затоплянето ще продължи. Ще преобладава слънчево време, с повече облаци в северозападните райони, където ще превали, а на отделни места ще е ветровито.

У нас в петък след поредното твърде студено, а на места и мъгливо утро, през деня ще се задържи сравнително топло и слънчево. През почивните дни през страната ще премине студен атмосферен фронт. Облачността ще се увеличи, ще има валежи от дъжд, в събота на повече места в Северна България, а в неделя - в югоизточната половина от страната, където има повишена вероятност за значителни количества. Дневните температури ще се понижат съществено.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Училищата в София минават онлайн незабавно, ако заболяемостта е над 750 на 100 000 души
Училищата в София минават онлайн незабавно, ако заболяемостта е над 750 на 100 000 души
С антигенен тест за преболедуване може да се извади "зелен сертификат"
С антигенен тест за преболедуване може да се извади "зелен сертификат"