НОВИНИ

Слънчево с превалявания

Максималните температури ще са между 28° и 33°

слънчево превалявания
bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 18.08.2020
Чете се за: 00:35 мин.
Още

Днес денят почти навсякъде ще започне със слънчево време, но в следобедните часове, на места в Западна България ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в източните райони – умерен източен вятър.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток. Максималните температури ще са между 27° и 29°, температурата на морската вода е около 26°-27°, а вълнението на морето ще бъде 3 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. След обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места там ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Максималните температури в курортите ще са от 19° на Алеко, до около 25° в Банско и Добринище.

В сряда и четвъртък отново ще има райони с проливни валежи, силни гръмотевични бури и с опасност от градушки. През първия ден в Източна България ще остане слънчево, но през втория и там ще вали. Температурите слабо ще се понижат.

В петък и събота ще преобладава слънчево време. Превалявания са възможни, но съществени количества не се очакват, а температурите ще тръгнат нагоре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
135 нови случая на коронавирус при направени 5 252 PCR теста
135 нови случая на коронавирус при направени 5 252 PCR теста
Интер разби Шахтьор (Донецк) в Дюселдорф и е вторият финалист в Лига Европа
Интер разби Шахтьор (Донецк) в Дюселдорф и е вторият финалист в Лига Европа