НОВИНИ

Слънчево ще е през почивните дни - кога спират валежите?

Снимка: Симона Петрова
bnt avatar logo
от БНТ
12:28, 23.04.2024
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

В широки граници бяха температурите рано сутринта - от 5° във Видин, до 13° в Бургас. В София, след 5° вчера, минималната днес е 8°.

Дъжд вали в почти цялата страна като ще продължи да вали и в следобедните часове, по-интензивно в Западна България, където са възможни значителни количества.

Максималните температури днес ще бъдат малко по-ниски, в сравнение с вчера, между 12° и 17°, в София - около 12°, в комбинация с умерен, в Североизточна България - временно силен вятър с посока от изток-югоизток.

Вечерта валежите ще отслабват и спират, а облачността ще започне да се разкъсва и намалява, но през нощта на места все още ще превалява, главно в западните и северните райони, а вятърът ще отслабне.

Минималните температури утре ще бъдат между 7° и 12°, в София - около 9°, а максималните - между 19° и 24°, в София - около 20°, в комбинация със слаб до умерен вятър, през по-голямата част на деня - от запад-северозапад.

Ще преобладава слънчево време, но в следобедните часове ще има локални превалявания и гръмотевици, с по-голяма вероятност в планинските райони и в планините, където ще бъде много ветровито с умерен и силен вятър с посока от запад-северозапад, но с тенденция към отслабване.

През нощта срещу четвъртък и в четвъртък отново ще има валежи и гръмотевици, на места - значителни по количество, но в петък и през почивните дни ще ще бъде предимно слънчево с вероятност за следобедни превалявания главно в планинските райони.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Симоне Индзаги: Три години с шест трофея и финал в Шампионска лига е трудно за осъзнаване
Симоне Индзаги: Три години с шест трофея и финал в Шампионска лига е трудно за осъзнаване
Спортни новини 23.04.2024 г., 12:20 ч.
Спортни новини 23.04.2024 г., 12:20 ч.