НОВИНИ

Славия и Монтана с реми на Овча купел

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
20:22, 03.05.2021
Чете се за: 00:43 мин.
Футбол
славия монтана реми овча купел

Отборите на Славия и Монтана завършиха 1:1 в първия им плейофен мач от първа футболна лига на стадиона в столичния квартал Овча купел. Двата тима са във втората група на втората осмица и се борят за оцеляване в елита. В нея са още Ботев (Враца) и Етър, като врачани по-рано днес победиха с 2:0. По регламент първият отбор в групата се спасява директно, вторият играе бараж с третия от Втора лига, а последните два изпадат. В момента лидер е Ботев (Враца) с 25 точки, Славия има 24, Етър е с 22, а Монтана с 21. В четвъртък (6 май) са следващите два мача от групата: Монтана - Етър (от 17:30 часа) и Славия - Ботев (Вр) (от 19:45 часа).

Мачът на стадиона в "Овча купел" стартира лошо за "белите". Капитанът Андреа Христов си вкара автогол в 10-ата минута, засичайки топката в грешната врата след центриране на Toни Тасев, който беше най-активният в състава на гостите, водени от Атанас Атанасов-Орела.

В добавеното време на първата част Георги Вълчев изравни. Той засече от въздуха центриране на Михаил Александров, топката тупна, а Благой Макенджиев помисли, че ще излезе в аут, но тя се отби в дясната му греда и влетя в мрежата му - 1:1.

След почивката гостите от Монтана имаха няколко голови ситуации, но с отличните си намеси младият вратар на Славия Светослав Вуцов спаси тима си от поражение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов за предсрочните избори: И след вота няма да има кабинет (ОБЗОР)
Борисов за предсрочните избори: И след вота няма да има кабинет (ОБЗОР)
Ботев (Враца) надигра 10 от Етър
Ботев (Враца) надигра 10 от Етър