НОВИНИ

Славия не трябва да губи от Арда, за да е почти сигурен за седмото място

Славия Арда Кърждали
Снимка: ПФК Арда
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
08:03, 19.05.2023
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Днес ще се изиграят мачовете от втория кръг на плейофите за разпределение на местата от 7-о до 10-о в Първа лига. Ключовият двубой от програмата е между Славия и Арда на стадион "Александър Шаламанов". Всякакъв друг резултат освен победа за гостите, ще означава почти сигурна 7-а позиция за "белите" и 8-о място за съперника. В момента Славия има аванс от 7 точки в класирането, а при победа ще станат 10, 4 кръга преди края.

В първия кръг след разпределението двата тима успяха да спечелят своите домакинства. Тони Тасев донесе успеха за "белите" с 1:0 срещу Ботев Пловдив. Нападателят беше точен в 69-ата минута в един предимно равностоен двубой. Арда пък премаза Локомотив София с класическото 3:0. Трите точки за домакините бяха абсолютно заслужени в този двубой.

Като цяло формата на двата отбора е доста добра. Поражение за Славия липсва вече в 6 срещи, като в 4 от тях тимът успя да спечели. Арда пък е непобеден в предходните 5 рунда, в които постигна 2 победи. В редовната част от сезона опонентите размениха по една минимална победа с по 1:0, като това е логично с оглед на по-добрите действия на двата тима, когато играят на собствен терен.

Отборът от Кърджали е без загуба в три поредни гостувания, но победите навън са едва 4 от началото на сезона.

Пред Ботев Пловдив се открива отлична възможност не само да отбележи първи гол на стадион "Христо Ботев", а и най- накрая да зарадва своите привърженици с победа. В Пловдив пристига 9-ият в таблицата Локомотив София, който има аванс от 6 точки пред днешния си противник и е твърде вероятно те да са достатъчни за запазването на настоящата позиция.

Двата тима влизат в предстоящия двубой не само със загуба, но и в поредица от незадоволителни резултати. Ботев не успя да се разпише в 4 от последните си 5 мача, побеждавайки само Пирин за 9 срещи в Първа лига. Горе-долу подобно е положението и за Локомотив, който победи същия съперник за последно, а в следващите 5 срещи достигна само до точка с Арда у дома. Междувременно "железничарите" загубиха полуфинала за Купата на България с ЦСКА 1948.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Матурата по БЕЛ започна
Матурата по БЕЛ започна
Ваня Кастрева: Близо 10 000 зрелостници в София се явяват на матурата по БЕЛ
Ваня Кастрева: Близо 10 000 зрелостници в София се явяват на матурата по БЕЛ