НОВИНИ

След грабежа над възрастен в с. Искра - местните власти започнаха да събират средства в негова подкрепа

bnt avatar logo
от БНТ
07:29, 11.08.2022
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Пореден случай на грабеж над възрастен човек. За последните 10 дни това е втори идентичен инцидент в Пловдивско, при който извършителите нападат и ограбват самотно живеещи хора. За щастие, след намесата на властите извършителите този път са заловени още в деня на престъплението.

Сега местните власти са започнали да събират средства, за да подпомогнат мъжа, който е останал с 30 лв. до следващата пенсия.

Искра е сравнително голямо село, като по думите на кмета е спокойно, тук живеят и работят много хора и през последните години не е имало подобни проблеми.

"Човекът дойде сутринта при мен и каза, че са го нападнали, взели са му пенсията. Обадих се веднага на кварталния. След един час човекът беше заловен. Пострадалият беше ударен в гърба и изплашен", разказва кметът на с. Искра Тодор Налбантов.

По думите му това е изолиран случай и се надява в бъдеще да няма подобни такива.

"За щастие, се е разминал с леки наранявания по гърба. Заедно с началника на РУ-Първомай и кмета го посетихме, добре е. Проблемът е, че до следваща пенсия е останал с 30 лв. Така че, когато говорим за обществена опасност, тия 370 лв. създават много по-голяма обществена опасност от примерно 3700 лв., които крадците могат да вземат от мен или от вас", обясни районният прокурор.

Заради това кметството в село Искра и община Първомай са подели инициатива да съберат средства, за да подпомогнат възрастния мъж.

А самият пострадал разказа пред БНТ, че най-притеснителното е, че нападателите са негови съседи, на които той много е помагал през годините.

Вижте повече в прякото включване на Мариела Хубинова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Гечев, БСП: Избирателят да внимава как гласува, тъй като подреждането в парламента зависи от него
Румен Гечев, БСП: Избирателят да внимава как гласува, тъй като подреждането в парламента зависи от него
Българският баскетболист Мартин Ангелов продължава в нов университет
Българският баскетболист Мартин Ангелов продължава в нов университет