НОВИНИ

След серията почивни дни: Очаква се засилен трафик в следобедните часове

bnt avatar logo
от БНТ
12:45, 25.04.2022
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

В последния от поредицата почивни дни трафикът по пътищата се очаква да бъде засилен. Традиционно един от най-натоварените участъци в Благоевградска област е след отбивката при град Симитли, където се срещат потоците от автомобили от Банско и тези от Гърция.

На отбивката при Симитли вече се образува колона от автомобили, а полицейски екипи регулират движението. С напредването на деня се очаква да се образуват опашки на границата ни с Гърция, при Кресна, на края на АМ "Струма", както и на кръговото кръстовище преди Благоевград.

За влизащите от Гърция у нас остава валидно искането за предоставяне на зелен сертификат, отрицателен PCR или бърз тест за COVID-19.

Натоварен е и трафикът на входа на София, от страната на АМ "Тракия", като в по-късните часове се очаква да стане още по-интензивен на всички входове на София.

Движението по АМ "Хемус" при тунел "Ечемишка", ще бъде организирано в две ленти в посока София, след като през първия от почивните дни в този участък се образува огромно задръстване заради ремонта на тунела.

Напомняне за столичани - днес е последният ден, в който синята и зелената зона в София са безплатни.

Полицейското присъствие по пътищата е засилено, ще се следи за всякакви нарушения, включително за шофиране след употреба на алкохол и наркотици. "Пътна полиция" предупреждава шофьорите внимателно да проучват маршрутите си и да проявяват търпение.

Репортери: Владислава Миланова, Карина Караньотова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Луис Суарес ще напусне Атлетико Мадрид
Луис Суарес ще напусне Атлетико Мадрид
Бойко Борисов: Ние и сега даваме оръжие на Украйна
Бойко Борисов: Ние и сега даваме оръжие на Украйна