НОВИНИ

След топлите дни предстоят валежи и захлаждане от четвъртък

градуса захлаждане валежи
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:35, 23.10.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Времето
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат по-ниски, в сравнение с вчера, в повечето райони между 24 и 29 градуса, в София - около 25 градуса. Ще има временни увеличения на облачността, а на отделни места не е изключено и слабо да превали. Вятърът ще бъде слаб, от северозапад, на морския бряг – от изток.

През нощта облачността навсякъде ще намалее. Ще бъде и почти тихо. Минималните температури утре ще бъдат между 10 и 15 градуса, по Черноморието – от 14 до 16 градуса, а максималните в по-голямата част от страната ще са между 23 и 28 градуса, в София - около 24, на морския бряг - около 22 - 23 градуса.

Ще бъде слънчево, със слаб южен, по Черноморието югоизточен вятър. Вълнението на морето ще е слабо, а температурата на морската вода е между 17 и 21 градуса.

Чудесно време и в планините - ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Температурите слабо ще се повишат и максималните по най-високите върхове ще бъдат от 7 до 10 градуса.

Въпреки слабото захлаждане на Балканите, температурите на полуострова ще останат най-високите в Европа. Ще бъде и слънчево, с изключение на крайните северозападни части, където ще има и превалявания от дъжд.

С валежи ще бъде утре и в много райони от континента.

У нас в сряда се очаква отново умерен и силен южен вятър и временно повишение на температурите. В края на деня ще има и райони със слаби превалявания. На повече места ще вали в четвъртък, когато предстои и захлаждане. През следващите дни ще има променлива облачност, с изолирани превалявания.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сарафов пита прокуратурата в Узбекистан за осъдения за убийството пред "Соло"
Сарафов пита прокуратурата в Узбекистан за осъдения за убийството пред "Соло"
Мъж е с опасност за живота след масов бой в разложкото село Добърско
Мъж е с опасност за живота след масов бой в разложкото село Добърско