НОВИНИ

Следобед валежите продължават

bnt avatar logo
от БНТ
13:05, 22.03.2023
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се очакванията за почти повсеместни, на места интензивни валежи. Най-голямо е количеството до 11.00 часа във Враца - малко над 20 литра на кв. метър.

В следобедните часове облачността ще остане значителна, Над крайните западни райони валежите ще спрат, докато над останалата част от страната ще се задържи дъждовно.

Със слаб до умерен вятър от север-североизток ще прониква по-студен въздух и след максимални температури вчера от 9° до 19° , днес се очакват стойности от 9° до 15°, в София - около 11°.

През нощта над Източна България валежите ще продължат. Ще бъде почти тихо, с минимални температури между 2° и 7°, в София - около 4°.

Утре ще превалява все още на отделни места, главно в Източна България, но по-късно след обяд облачността ще се разкъсва и намалява. Ще продължи да духа слаб, в източните райони - умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 12° и 17°, в София - около 14°.

В планините от Западна България утре облачността ще е разкъсана. Над останалите райони ще остане значителна и ще има валежи от дъжд, по-високите части - от сняг.

Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури и там ще се повишат и в курортите ще са между 4 и 6 градуса, на Алеко - около 3 градуса.

Дъжд ще вали утре и на много места в северната половина от Европа, като в централните и северните райони от Скандинавския полуостров и крайните североизточни райони от континента валежите ще са от сняг. Ще продължи да превалява и в източните части от Балканите.

В близките дни температурите у нас отново ще се повишат. Ще преобладава слънчево време с повече облаци и превалявания през почивните дни - в събота в Западна и Централна България, а в неделя - в източната половина от страната.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Филип Лам със сериозни критики по адрес на ПСЖ
Филип Лам със сериозни критики по адрес на ПСЖ
Джа Морант обеща да бъде по-отговорен
Джа Морант обеща да бъде по-отговорен