НОВИНИ

Смесената ни двойка се размина на косъм с бронзовия медал на СП по акробатика в Баку

смесената двойка размина косъм бронзовия медал акробатика баку
bnt avatar logo
от БНТ
20:44, 06.03.2022
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Елена Босилкова и Жулиен Шайков се разминаха на косъм от медалите при смесените двойки във възрастова група "13-19 години" на Световното първенство по акробатика в Баку, Азербайджан.

Възпитаниците на Гергана Денева, която изведе до олимпийските титли на Младежките игри в Буенос Айрес през 2018 година Панайот Димитров и Мариела Костадинова, изиграха много стабилно смесеното си съчетание, а оценката от 27.430 точки им отреди 4-то място в крайното подреждане.

Елена и Жулиен са дебютанти на състезание от такъв ранг, а фактът, че само 0.250 стотни ги разделиха от третото място е сериозна заявка за бъдещи успехи.

Световни шампиони станаха представителите на Израел – първи отбор, които получиха за изпълнението си 29.400 точки. Сребърните отличия останаха за първия тим на Португалия с оценка от 27.950 пункта, а бронзът, с резултат от 27.680 точки, завоюваха състезателите от Русия.

В същото време братята Данаил и Мартин Николови се наредиха на 6-то място при двойките в същата възрастова група. Българите получиха за изпълнението си оценка от 26.900 точки.

Влизането във финала на бронзовите ни медалисти от миналогодишното първенство на планетата е изключително постижение с оглед на подготовката, която те проведоха. Двамата бяха принудени да се готвят извън родния им град Горна Оряховица, тъй като залата там беше затворена заради пандемията от COVID-19.

Отстъплението им се дължи и на факта, че Данаил и Мартин за първа година се състезават в тази възрастова група, в която правилника и изискванията към съчетанията са много по-високи от тези при 12-18 годишните.

Златните медали в това състезание пък бяха спечелени от акробатите на Русия с оценка от 28.550 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Интензивни снеговалежи в Североизточна България и планинските райони
Интензивни снеговалежи в Североизточна България и планинските райони
Българска парашутистка получи най-голямото отличие на Федерацията за въздушни спортове
Българска парашутистка получи най-голямото отличие на Федерацията за въздушни спортове