НОВИНИ

Сняг, дъжд и силен вятър днес

метър половина сняг натрупа високите места анталия
Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
13:50, 20.01.2023
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Днес се очакват почти повсеместни валежи, по-значителни в западната половина от страната. Най-голямото количество до 11.00 часа днес е измерено в София - почти 32 л/кв.м. В източната половина от страната ще продължи да духа силен южен вятър.

Максималните температури ще бъдат в широки граници от 8 до 18 градуса. От северозапад ще продължи да нахлува по-студен въздух и със застудяването привечер на места в западните райони от страната дъждът ще премине в сняг, но през нощта валежите навсякъде ще спрат.

Облачността в повечето райони ще намалее и минималните температури утре съществено ще се понижат - в София ще бъде около минус 1°, в по-голямата част от страната от 0 до 5 градуса, на морския бряг около 6 - 7°.

След временно отслабване през нощта утре в източната половина от страната отново ще бъде ветровито със силен вятър с посока от юг-югоизток.

Там ще остане необичайно топло с максимални температури до около 15 - 16 градуса, в Западна България - от 5° до 10° , в София - около 9°. Ще преобладава облачно време с валежи главно в югозападната половина, предимно от дъжд и в повечето райони слаби, по-интензивни в крайните южни части от страната.

Много ветровито ще се задържи времето в планините. Ще духа силен, по билата - временно бурен вятър от юг-югозапад. Облачността ще бъде значителна, по билата ще бъде и мъгливо.

На места ще има слаби валежи от сняг, под 1000 метра надморска височина - от дъжд. Максималните температури в курортите ще бъдат около нулата.

В неделя вятърът ще отслабне. Ще вали главно в Източна България. Температурите ще останат в широки граници - минималните от минус 2° в западните до около 10° в източните райони, а максималните - между 6 и 16 градуса. През новата седмица се очакват значителни валежи, застудяване и сняг.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи случай на ковид варианта "Кракен" у нас
Първи случай на ковид варианта "Кракен" у нас
24-годишна шофьорка се блъсна в дърво на Подбалканския път и загина
24-годишна шофьорка се блъсна в дърво на Подбалканския път и загина