НОВИНИ

Спаринг-партньорът на Цвети: "Очаквах това силно представяне от нея"

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:34, 08.09.2020
Чете се за: 00:34 мин.
Тенис

Симеон Грозев е партньорът за спаринги на полуфиналистката от Уимбълдън 2010-та, който е тренирал с нея до последно преди заминаването на Цвети за САЩ.

Грозев е имал пряк поглед върху подготовката на Цвети по време на пандемията и поради таза причина обяви, че е очаквал силното представяне, с което Пиронкова прикова вниманието към себе си на тазгодишния "US Open".

„Цвети е много подготвена физически. По време на пандемията тренира много упорито и това й помогна да спечели дългия мач срещу французойката. Въпреки че доста време не беше играла, тя не е загубила нищо. Опитът й помогна в критичните ситуации на срещата."

Той говори и за предстоящия сблъсък срещу Серина Уилямс и сподели кое е най-важното за Цвети в днешния ден, почивен за пловдивчанката.

"Сега най-важно е да се възстанови, останалото го знае и може. Цвети е спокойна, ерудирана и ще намери слабите места на Серина Уилямс".

Дългоочакваният сблъсък между Цветана Пиронкова и Серина Уилямс е в утрешния ден като все още предстои да се разбере началният час на срещата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ашли Барти няма да защитава титлата си на "Ролан Гарос"
Ашли Барти няма да защитава титлата си на "Ролан Гарос"
Позиция на БНТ
Позиция на БНТ