НОВИНИ

Спартак Варна разгроми ЦСКА край морето

С успеха си „соколите“ имат вече 7 точки в актива си, докато „армейците“ са с победа, две поражения и 3 точки.

Спартак Варна
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
21:06, 03.08.2024
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Спартак 1918 Варна спечели втората си победа в българското футболно първенство. Завърналият се в елита варненски тим надигра и спечели категорична победа над ЦСКА София с 3:0. С успеха си „соколите“ имат вече 7 точки в актива си, докато „армейците“ са с победа, две поражения и 3 точки.

Първата възможност в срещата бе за домакините във 2-ата минута. Ахмед Ахмедов получи топката, напредна, финтира играч на гостите и стреля от около 20-ина метра, но топката попадна в ръцете на вратаря Иван Дюлгеров.

В 13-ата минута Ахмед Ахмедов бе изведен зад защитата на гостите отляво в наказателното поле и стреля от движение, но вратарят Иван Дюлгеров изби в корнер. След изпълнението му топката достигна до Александър Цветков, който стреля с глава към вратата на ЦСКА, а Ахмед Ахмедов от 4-5 метра с пета отклони топката във вратата за 1:0 за Спартак 1918 Варна.

Домакините можеха да вкарат втори гол в 21-ата минута. Ахмед Ахмедов бе изведен от Антонио Вутов сам срещу вратаря на гостите и опита прехвърлящ удар, но Иван Дюлгеров успя да спаси. Секунди по-късно Ромееш Ивей стреля опасно по диагонал отдясно, но стражът на ЦСКА Иван Дюлгеров отново показа класа и спаси.

В 27-ата минута Ахмед Ахмедов за пореден път бе изведен зад защитата на гостите и стреля, но за късмет на столичани топката се отби в напречната греда. Спартак 1918 Варна вкара нов гол в 39-ата минута. Вратарят Мартин Величков изрита топката напред, която достигна до Ромееш Ивей, който напредна, навлезе в наказателното поле и пусна пас към Ахмед Ахмедов вляво, а нападателят на „соколите“ с топовен изстрел вкара втория гол за домакините.

Преди началото на втората част треньорът на гостите Томислав Стипич направи 4 смени. В 56-ата минута ЦСКА отправи първия си удар в срещата. Тибо Вион стреля от трудна позиция, но топката попадна в ръцете на вратаря Мартин Величков.

Домакините вкараха нов гол в 59-ата минута. Играчите на ЦСКА сбъркаха при изнасянето на топката, Филип Лесняк я открадна и стреля от около 25 метра. Топката се отби в страничната греда, върна се на терена и рикошира в гърба на вратаря Иван Дюлгеров и влезе във вратата за 3:0.

В 83-ата минута Георги Чорбаджийски засече с глава топката след центриране в наказателното поле на домакините, но ударът бе слаб и вратарят Никола Виденов улови.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рис Маккленахан спечели олимпийската титла в дисциплината кон с гривни
Рис Маккленахан спечели олимпийската титла в дисциплината кон с гривни