НОВИНИ

Според Зеленски може да има политическо споразумение за Крим

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
20:35, 28.08.2023
Чете се за: 02:07 мин.
По света
Слушай новината

Според украинския президент Володимир Зеленски е възможно да се договори политическо споразумение, а не да се използва сила, за да се реши въпросът за анексирания от Русия полуостров Крим. Зеленски заяви това в интервю за ДПА. Междувременно на фронта - украинската армия освободи селище в Запорожка област, а Русия свали украински дрон, летял към Москва.

Двама цивилни са загинали тази нощ при руска ракетна атака в Полтавска област. Военновъздушните сили на Украйна са унищожили четири вражески ракети, две от които насочени срещу Кривой Рог.

Украинската армия освободи село Роботино в Запорожка област, където сапьори прочистват минни полета, оставени от руснаците, тактика, която според Киев е основната причина за забавянето на украинската контраофанзива.

"Нашите въоръжени сили се придвижват югоизточно от Роботино и се придвижват към Новоданиловка, Новопрокопивка, Мала Токмачка", каза Ханна Маляр, заместник-министър на отбраната на Украйна.

Руската ПВО е свалила украински дрон, летящ към Москва, но това изглежда не всява паника сред жителите на руската столица.

Във връзка с очакваната среща между президентите на Турция и Ердоган двете страни все още не посочват дата, но днес говорителят на управляващата в Турция партия обяви, че Реджеп Ердоган скоро ще посети Сочи във връзка със зърнената сделка. По непотвърдена информация, срещата Путин - Ердоган може да е на 4 или 8 септември в руския черноморски курорт.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ботев Пловдив започна подготовка за мача със Славия
Ботев Пловдив започна подготовка за мача със Славия
На 35-градусова жега: Дете реди плочки на софийски тротоар, социалните се самосезираха
На 35-градусова жега: Дете реди плочки на софийски тротоар, социалните се самосезираха