НОВИНИ

Денков в Словения: Диалогът между България и РСМ се засилва

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
18:12, 28.08.2023
Чете се за: 01:50 мин.
По света
Слушай новината

Диалогът между България и Северна Македония се засилва и двете страни вече се разбират. Това обяви българският премиер Николай Денков, който присъства на Стратегическия форум в Блед, Словения.

Денков се съгласи с македонския си колега Димитър Ковачевски, че в много случаи неразбирателствата между двете страни се дължат на вътрешни причини. Денков също така коментира, че България прави всичко възможно, за да изпълни изискванията за влизане в Шенген.

"Мисля, че аз тук трябва да играя ролята на лошото ченге, но Европейският съюз не е географско понятие. Не е тайна, че България е също блокирана от други държави - от Австрия - да бъде част от Шенгенското пространство. Димитър беше много прав, много често става въпрос за вътрешни политически проблеми, които ние се опитваме да решим като се борим със съседите си. Но искам да кажа, че това не е мой проблем, затова смятам, че трябва да седим един до друг, както сега. Проблемът е, че има много други хора, които са много успешни в пропагандата, и затова ние трябва да използваме всеки един прозорец, който имаме в следващите месеци, за да направим каквото е възможно за да подобрим комуникацията между двете държави", каза Николай Денков.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шофьор на камион прегази малко дете в с. Прилеп, след разправа бе убит
Шофьор на камион прегази малко дете в с. Прилеп, след разправа бе убит
Испански прокурори отвориха предварително разследване за сексуално насилие срещу Рубиалес
Испански прокурори отвориха предварително разследване за сексуално насилие срещу Рубиалес