НОВИНИ

Спортист Своге ще играе бараж за влизане в Първа лига

спортист своге играе бараж влизане първа лига
Снимка: ФК Спортист Своге
bnt avatar logo
от БНТ
20:19, 04.06.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Спортист Своге ще играе на бараж за място в Първа лига, Етър Велико Търново и Крумовград влизат директно. Созопол, Миньор, Витоша Бистрица и Ботев Пловдив II изпадат от професионалния футбол, а големият печеливш е Струмска слава Радомир. Това бяха отговорите и на последните въпроси в първенството на Втора лига.

Отборът на Спортист Своге се класира за мястото, което дава право на участие на допълнителен бараж за влизане в Първа лига на българския футбол. Свогенци спечелиха с 1:0 на свой терен срещу Добруджа благодарение на гола на Илия Русинов от дузпа в 59-ата минута.

Добруджанци бяха застрашени от изпадане, но поражението на Созопол от ЦСКА 1948 II им гарантира оцеляването. В същото време Дунав от Русе гостува в Плевен на местния Спартак и завърши 0:0. Русенци се нуждаеха от победа и липса на такава в Своге за домакините, но сценарият беше прекалено сложен за тях. Спортист ще играе въпросния бараж на 11-и юни срещу заелия 14-о място в Първа лига отбор. Вариантите са това да бъде един измежду Хебър, Берое и Пирин, като елитният тим ще бъде домакин на срещата.

На дъното от професионалния футбол изпаднаха Созопол, Миньор Перник и Витоша Бистрица, както и известният изпадащ от преди месец почти Ботев Пловдив II. Созополии държаха съдбата в свои ръце, но бяха сразени с 0:3 при визитата на втория тим на ЦСКА 1948, който затвърди първата си позиция. Миньор победи Янтра с 1:0, но това беше недостатъчно, а Витоша Бистрица отстъпи 1:2 на свой терен на Крумовград, който е другият влизащ в елита след Етър.

От цялата тази ситуация в дъното се възползва Струмска слава, който надви с 3:1 Марица Пловдив и изпревари Созопол на спасителната 14-а позиция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БНБ: Ръст на преките чуждестранни инвестиции с близо 10%
БНБ: Ръст на преките чуждестранни инвестиции с близо 10%
Ден преди връщането на мандата - ГЕРБ, ДБ и ДПС коментираха проектокабинета "Денков-Габриел"
Ден преди връщането на мандата - ГЕРБ, ДБ и ДПС коментираха проектокабинета "Денков-Габриел"