НОВИНИ

Станимир Стоилов: Дано донесем първия трофей след дълго прекъсване

Станимир Стоилов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:36, 22.04.2022
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов се надява да успее да подготви тима си добре, за да може да спечели Купата на България по футбол.

Наставникът сподели това след реванша от полуфиналите срещу Лудогорец, спечелен с 1:0 от „сините“. В първия двубой Левски победи в Разград с 3:2.

„Щастлив съм за привържениците на Левски, за тези, които бяха на стадиона и за тези, които гледаха по телевизията. Беше важно за нас да спечелим този мач, за да се спре с думите, че Левски не може да играе, когато има много публика. Не сме мислили за елиминацията, а гледах на този мач като битка. Трябваше още през първото полувреме да решим мача с втори гол и дори с трети, а Лудогорец взе инициативата след почивката“, сподели Стоилов.

„Смятам, че за да приличаме на истинския Левски, който постоянно създава напрежение за купата и за шампионата във всеки мач, трябва още работа. Можем да обещаем на левскарите само работа и честност“, каза още треньорът.

„Надявам се всички с общи усилия, и целият клуб да успеем да донесем първия трофей след дълго прекъсване, има време до тогава. Сега трябва да помислим за празниците и за възстановяването“, уточни още Стоилов.

„Левски не трябва да живее в илюзия и лъжа. Левски трябва да крачи с по-малки стъпки, не може всичко да е розово и перфектно. Моята задача е да дам вяра на хората, че тук ще се работи и ще се говори истината. Винаги Господ е благосклонен към такъв отбор. Надявам се да се подготвим добре и да спечелим купата“, завърши наставникът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивелина Илиева с амбиции за медал от Европейското по джудо
Ивелина Илиева с амбиции за медал от Европейското по джудо
Софиянци се оплакват от липса на паркоместа заради злоупотреби с безплатни общински карти
Софиянци се оплакват от липса на паркоместа заради злоупотреби с безплатни общински карти