НОВИНИ

Статуята на Рафаел Надал на Ролан Гарос е вече факт

статуята рафаел надал ролан гарос вече факт
bnt avatar logo
от БНТ
12:29, 28.05.2021
Чете се за: 01:27 мин.
Спорт
Слушай новината

13-кратният шампион на Откритото първенство на Франция по тенис Рафаел Надал официално се сдоби със своя собствена статуя на комплекса "Ролан Гарос".

Испанецът присъства лично на откриването на паметника, като сред официалните гости бяха още президентът на френската тенис федерация Жил Моретон, както и архитектът, изградил статуята, Жорди Диас Фернандес.

Статуята на Надал се издига на 3 метра височина и е изградена от неръждаема стомана. Тя изобразява Матадора, докато той изпълнява форхенд.

В същото време бяха открити и други пет паметника, като един от тях е на прочутия авиатор Ролан Гарос, на когото е кръстен и парка, който всяка година приема мачовете от Откритото първенство на Франция.

Другите четири статуи пък имат за цел да почетат "мускетарите" на френския тенис - Жан Боротра, Жак Брюньон, Анри Коше и Рене Лакост. Техните ликове се намират в "Градината на мускетарите".

Тазгодишното издание на Ролан Гарос започва на 30 май, а всичко най-интересно от турнира ще може да проследите НА ЖИВО в ефира на БНТ 3.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Променят методиката за оценка на хора с увреждания
Променят методиката за оценка на хора с увреждания
Гръмотевични бури и градушки днес
Гръмотевични бури и градушки днес