НОВИНИ

Стефан Чавдаров: Целта ми е да играя финали с ЦСКА

Централният блокировач Стефан Чавдаров е едно от новите имена, които ще играят за ЦСКА в предстоящия сезон.

Стефан Чавдаров ЦСКА волейбол
Снимка: www.cskavolley.com
bnt avatar logo
от БНТ
18:24, 08.10.2024
Чете се за: 04:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Централният блокировач Стефан Чавдаров е едно от новите имена, които ще играят за ЦСКА в предстоящия сезон. Носителят на Купата на България с екипа на Дея спорт ще опита да помогне с натрупания опит и в националния отбор, за да може клубът отново да е сред претендентите за трона в Супер Волей. Ето какво каза 29-годишният национал за официалния сайт на клуба.

Броени дни преди началото на сезона, как се чувствате като част от ЦСКА?

Чувствам се повече от перфектно в клуба. Момчетата ме приеха страшно добре. Старая се да изпълнявам насоките, които треньорът ни дава. Честно казано, чувствам се по-добре, отколкото предполагах преди да дойда в тима.

Успяхте ли да се стиковате с новите съотборници?

Все още се опитваме, но смятам, че с течение на времето и в хода на сезона ще се стиковаме още по-добре. Все още има какво да се желае. Радвам се, че и Ники Пенчев е финализирал преговорите си с ЦСКА и се надявам, че ще играем все по-добре.

ЦСКА е стъпка напред за всеки волейболист в България. Вие как го оценявате?

Все още не мога да кажа, ще го разберем в края на сезона. Моята цел е да играем финали и ако можем да ги спечелим, защото това ще е стъпка напред за мен. В Дея спорт също се чувствах добре, малко не ни достигна там, да материализираме хубавите си игри и с титла в последните две години. Но се надявам, че сега с ЦСКА ще направя тази стъпка напред.

ЦСКА игра именно финал през пролетта…

Надявам се, че сега най-малкото ще повторим това представяне. Пожелавам си на мен и съотборниците ми да направим хубав сезон, в чийто край да се поздравим с най-високото стъпало.

Има разнообразие откъм разпределителите в отбора. Свикнахте ли с различния стил на Влади Станков и Любо Агонцев?

Вярно е, че имат малко различен стил, но с Влади сме играли в националния отбор. Като цяло не е нещо, което ме притеснява – напротив. Всеки от тях има своите плюсове, доста удобни са като прецизност, така че това е само допълнителен бонус. Освен това ще бъдем трудно разгадаеми за съперниците ни.

Предвид конкуренцията в другите отбори, доколко титлата наистина е възможна?

На първо време трябва да се стиковаме добре, защото това е едно от основните неща. Ние си пожелаваме тази титла, но какво ще стане накрая, няма как отсега да знаем. Има много мачове, но пожелавам на всички фенове на ЦСКА през пролетта заедно да се радваме като шампиони.

Публиката винаги е била №1. Досега сте бил от другата страна на барикадата, какви са очакванията ви сега?

Силно се надявам тя да ни помогне във всеки един мач. Публиката дава много емоционален заряд и когато знаеш, че много хора те подкрепят, мотивацията е по-голяма. За мен е много приятно да играя пред такава публика. Може би в началото ще има леко притеснение, но ние сме професионални спортисти и би трябвало да сме свикнали с това. При мен адреналинът помага, така че това ще е допълнителен плюс.

Какво пожелавате на вас, клуба и феновете?

Да се поздравим с поне един трофей. На всички фенове пожелавам да са здрави и да се радват на игрите и победите на ЦСКА.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повдигнаха обвинение на бившия кмет на Кърджали Хасан Азис и му наложиха мярка "подписка"
Повдигнаха обвинение на бившия кмет на Кърджали Хасан Азис и му наложиха мярка "подписка"
Защо младите хора масово трупат дългове?
Защо младите хора масово трупат дългове?