НОВИНИ

Стефан Янев: Приоритетите, които чухме вчера, повтарят свършеното от служебното правителство

bnt avatar logo
от БНТ
11:25, 31.07.2021
6135
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
Слушай новината

Служебният премиер Стефан Янев заяви, че очаква депутатите да намерят необходимата сила и мъдрост, за да може страната да има стабилно управление.

Преди официалното откриване на гайдарския събор в Гела служебният премиер пожела успех на кандидата за министър-председател Пламен Николов. Заяви, че не го познава и все още не е имал възможност да разговаря с него. Изрази надежда, че кандидатът на ИТН за премиер ще има качества и нерви, защото се намираме в нетипична ситуация.

"Аз не искам да звуча като ментор и човек, който дава приоритети на едно правителство, което тепърва трябва да търси подкрепа в НС, кои точно да бъдат приоритетите - било то от една или друга партия. Но приоритетите, които чухме вчера, повтарят до голяма степен и свършеното от служебното правителство. Защото и по отношение на подготовката за неблагоприятно развитие на ковид кризата и по отношение на плана за възстановяване и развитие - нещата са до голяма степен свършени, заяви Стефан Янев пред журналисти при посещението на събора в село Гела.

Автор: Деница Торньова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българин, плуващ за Гърция, ще участва във финала на 50 метра свободен стил
Българин, плуващ за Гърция, ще участва във финала на 50 метра свободен стил
Реал, Барса и Ювентус спечелиха делото срещу УЕФА
Реал, Барса и Ювентус спечелиха делото срещу УЕФА