НОВИНИ

Стефанос Циципас отваря темата за самотата и изолацията

bnt avatar logo
от Димитър Русев
13:57, 20.11.2020
Чете се за: 01:12 мин.
Тенис
стефанос циципас отваря темата самотата изолацията

- "Стори ми се, че е много тъмно. Не съм човек, който вижда тъмната страна на нещата, но беше много трудно да се справя с всичко това. Щастлив съм, че не се счупих". Стефанос Циципас говори за борбата си срещу самотата и изолацията в балона по време на средата на пандемията и стриктния начин на живот, който тенисистите водят от подновяването на турнири от Август.

Циципас говори, след като вижда защитата на титлата ATP Finals да приключи срещу Рафаел Надал. В двубой победителят получава всичко в Лондонската Арена O2 в Четвъртък.

- "Самият живот в балона. Искам да кажа, че след известно време става досадно. Представете си, че седите в хотелска стая и чакате мач цял ден, без да можете да отидете никъде. Разбира се, те се опитват да ви забавляват с някои неща, които те поставят в лобито на играчите или хола на играчите. Но хората се нуждаят от пространство", каза Циципас, който започна годината, като вдигна петия си трофей ATP Tour в Марсилия и го подкрепи с бягане до финала в Дубай.

- Трудно е да бъдеш във вашия хотел, обслужващ стаи по цял ден. Не мога да видя приятелите си. Имам много хора, с които общувам, когато играя в турнири.

- Тук е много тъмно и честно казано, аз не съм човек, който вижда тъмната страна на нещата. Но честно казано, беше много трудно да се справя с всичко това.

"Радвам се, че не се счупих и съм сигурен, че ако попитате други играчи, те ще отговорят по същия начин."

Стефанос успя да говори с приятелите и семейството си, използвайки технологията.
Гръкът, който излезе във втория си полуфинал на Големия шлем в Откритото първенство на Франция, е благодарен на съвременните технологии, че му помагат да се свърже с приятели и семейство.

"Технологията очевидно ни помага да комуникираме по-лесно от всякога. Всички знаем това. Мисля, че съм благодарен, че мога да бъда с хората, които обичам всеки ден, да им се обадя или да говоря с тях във Фейс-Тайм", каза той.

- Все пак, това беше това, което беше и мисля, че все още ще бъде нещо за известно време. Бих казал, че това е друг свят. Ще го опиша като друг свят, в който сме много самотни."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кола в насрещното предизвика катастрофа на магистрала "Марица"
Кола в насрещното предизвика катастрофа на магистрала "Марица"
Монтана с поражение от румънци за Купата на CEV
Монтана с поражение от румънци за Купата на CEV