НОВИНИ

Стилиян Петров: Хората, които дойдоха днес, показаха, че имат големи сърца

стилиян петров хората дойдоха показаха имат големи сърца
bnt avatar logo
от БНТ
20:40, 06.09.2023
Чете се за: 03:12 мин.
Футбол
Слушай новината

Хората, които дойдоха днес, показаха, че имат големи сърца. Това заяви Стилиян Петров след края на благотворителния "Мач на надеждата", завършил наравно 3:3 пред около 20 000 души на Националния стадион.

"Аз знаех какво да очаквам, знаех кои футболисти са потвърдили – някои отпаднаха по лични причини в последния момент. Като цяло, всички, които дойдоха, спомогнаха за страхотното шоу. Христо Стоичков с неговото магическо докосване, Мартин Петров с неговите спринтове – чуждестранните звезди са очаровани от нашето посрещане. Това може само да ни прави горди – всички българи, които се борят с тази коварна болест, могат да бъдат горди", започна Стенли.

На въпрос относно това дали родните звезди продължават да имат спортна злоба и хъс, той отвърна:

"Хъсът, докосването, дори когато излязох, Джоркаеф каза, че Стоичков си е Стоичков. Ицо Стоичков беше в хотела, всички имаха невероятен респект към него за постигнатото през кариерата му".

"Не знаех как ще реагирам, просто много емоционално, за мен беше много важно да усетя любовта на феновете. Да покажа, че съм оценил цялата им подкрепа към мен и моето семейство – България има още идоли", каза още Петров и разкри, че е плакал четири пъти в живота си.

"Четири пъти – когато се родиха двете ми деца, прощалният мач в Селтик и днес".

"Много е трудно да се организират такива събития, но имах невероятен екип, снощи до 4:30 бяха тук. Млади и ентусиазирани за тази кауза. ДМС-ите ще бъдат още четири месеца, да покажем, че продължаваме да подкрепяме. Това само показва какво представляваш като човек – с повечето от тези футболисти съм имал отговорности и приятелство, явно съм успял да го запазя, че могат да разчитат на мен. Не само чуждестранните футболисти, една огромна благодарност към всички тях. Имаше такива, които ми отказаха, но няма да дам имена. Хората, които дойдоха днес, показаха, че имат големи сърца", завърши той на въпрос дали е имало бивши футболисти, които са му отказали.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Всичко стана за миг" - Бруно Бекман от Константиновка след смъртоносната ракетна атака
"Всичко стана за миг" - Бруно Бекман от Константиновка след смъртоносната ракетна атака
Пловдив отбеляза 138 години от Съединението на България
Пловдив отбеляза 138 години от Съединението на България