НОВИНИ

Стилиян Петров пред БНТ: Никога не съм обмислял да се кандидатирам за президент на БФС (ВИДЕО)

Бившият футболен национал сигнализира за натиск от страна на БФС към клубовете.

Стефан Георгиев
от Стефан Георгиев
13:00, 10.03.2024
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Стилиян Петров
Слушай новината

Бившият футболен национал Стилиян Петров изрази надежда, че след предстоящия Конгрес на Българския футболен съюз (БФС), българският футбол ще поеме в нова по-добра посока.

Петров е член на екипа на неговия бивш съотборник в националния отбор Димитър Бербатов, който е сред кандидатите за президент на БФС. Христо Крушарски и Георги Градев отличиха Стилиян Петров, като човека, около когото българският футбол трябва да се обедини, но бившият полузащитник не е мислил да се кандидатира за президент.

"Това мнение на хората за мен може само да ме радва. Явно те са си изградили оценка. Ангажиментът ми към българския футбол и Димитър Бербатов е да помагам да се гордеем с българския футбол. Стилиян Петров е дал дума на Димитър Бербатов, който се опитва да промени нещо. Трябват други хора с различно мислене и начин на работа. Никога не съм обмислял да се кандидатирам за президент. Имах възможността преди три години. Аз съм реалист и знам как мога да бъда полезен. Приех предложението да помагам на Димитър Бербатов, без да се замисля", сподели той.

Рекордьорът по мачове за българския национален отбор по футбол сигнализира за натиск от страна на БФС към клубовете.

"Целим независимост в българския футбол. Тази система е изцяло тиранизирана. Има натиск от хора от БФС. Вече има сигнали и за финансови предложения към клубовете. Явно хората са решили да се задържат на трона на всяка цена. Целта ни не е да управляваме, а да променим българския футбол. Не очакваме честен Конгрес, но се надяваме, че хората вече са прогледнали", допълни той.

Бившият капитан на България твърди, че част от кандидатите са лица на досегашното ръководство, като целта им е да запазят настоящия модел на управление.

"Системата си стои на власт и управлява както си иска. Михаил Касабов, Георги Иванов - Гонзо и Петър Костадинов олицетворяват статуквото. Те са избрали да бъдат лицето на определени хора. Борят се да остане този модел на работа на власт. Надявам се, футболът да тръгне в нова по-добра насока", добави той.

Вижте цялото интервю във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радев: 9 месеца партиите разпределяха власт и ресурси, сега изблици на опозиционност не се приемат добре
Радев: 9 месеца партиите разпределяха власт и ресурси, сега изблици на опозиционност не се приемат добре
Георги Иванов пред БНТ: Две години работя в БФС и следващата крачка е да бъда президент (ВИДЕО)
Георги Иванов пред БНТ: Две години работя в БФС и следващата крачка е да бъда президент (ВИДЕО)